Da prosipam pamet necu. Koliko je sporiji nemam pojma zaista, kada uopste nisam poredio niti se bavio istim, ali posto mi je u masini neko vreme opet bio P4 650 , utisci i secanje sveze na pr. dobitak u igrama u odnosu na P4 skoro pa 100%. Razlika u odnosu na E4300 je minorna, stabilnost sistema pri ovom clocku, veca :trust:
Sam O/C PE-a, pa moze i vise, konkretno u mom slucaju ne

kod Bad Axa ima jedna mana; BIOS pri O/C-u baguje sa procesorima koji imaju FSB 200 (800) MHz . Meni nece u win preko 3400 niti ga mogu iz win-a dici na veci takt. Quad mi ne treba, da uzimam E6xxx necu, ovaj malisa mi radi posao na apsolutno stabilnom clocku od 3200 MHz-a , a sa minimalnim dizanjem napona na 1,35V potpuno isto kao na E6xxx seriji :banana: Kome treba jace/bolje neka ceka pojeftinjenje i ide na C2Quad
Sto se wall-a tice na ASUS P5B nisam isao preko 3GHz iz vec navedenih razloga, ali verovatno ce uskoro Space, Misko&Co ili Monti dograbiti neki primerak i iscediti sto se iscediti moze

Ipak su referenca
Ono sto me cudi je da ovaj PE ovako ide na BX-u :zgran: Pretpostavljam da na 965-ci ne bi trebalo biti problem dostici ~3500 MHz, (kada budem sklapao slicnu masinu probacu) za 24/7, pod BOX-om do 3200 MHz u zavisnosti od primerka, sto je za E4xxx po meni nemoguce, a malisa se i ne greje kao E4xxx serija, niti trazi napona kao navedena. Konkretno kod mene je E4300 samo dva dana izdrzao na 3400 te posle uopste nije hteo preko 2.96 GHz :crash:
Ako sam ti ista docarao drago mi je

:wave: