Šta je novo?

Intel Pentium D 915 -OC nula bodova:(

ZMilos

Slavan
Učlanjen(a)
22.10.2006
Poena
309
Prvo sam uzeo da ga isprobam na Gigabyte GA-945P-s3 plocom i kada bi podigao magistralu sa 200 na 220Mhz nije hteo ni da se podigne.Zatim sam uzeo Asusa P5B Deluxe WIFI/AP ,probao da dignem magistralu na p........h 220 Mhz i isti slucaj:)
Procesor leti prvom prilikom i na njegovo mesto ulece neki C2D.
Jel neko uspeo ovaj Pentium D 915 da overklokuje pristojno?

Pa ti si prvi za koga znam da nije uspeo da ga overklokuje pristojno :d

"Napolju" se prica da je D915 odlican kloker i da ide reda 3.0-3.5, a neretko i 3.5-4.0...

Siguran si da te ne koci nesto drugo?

Memorija je 1 modul od 1gbyte ddr2 NCP.
Poslucacu Nenada:)

Imam gore pomenuti procesor i na 3.700 ulazi i win sa blago podignutim naponom(1.318)dokle smem da dizem napon na cpu jer imam box kuler . Ovaj gigabajtov programcic za temperaturu prijavljuje 35 u idle a 60 u ful loadu.

prcko; moze to i na nesto vecem naponu i visljim temperaturama, ali ja licno bih se zadovoljio i time. Doce leto, a onda :mad:

Pa ako si RAM u BIOS-u stavio na auto nema sanse da ide preko toga, ovo vazi ako je RAM deklarisan na 800 MHz, koji RAM uopste imas: DDR2 NCP ? MHz 1GB

prcko; moze to i na nesto vecem naponu i visljim temperaturama, ali ja licno bih se zadovoljio i time. Doce leto, a onda :mad:

Pa upalicu klimu posto sam u potkrovlju ni ja nebi mogao da izdrzim a kamoli komp ako te ne mrzi daj info koji je bezbedan napon za cpu sa box kulerom i do koje temperature,cudna pojava prolazi gore navedene testove a u igricama puca prvo sam posumljao na napajanje(ciftek 360-202) pa sam isto zamenio sa ovim iz potpisa ako moze mali info za PSU.Hvala
:wave:

Sam intel na kutiji od procesora pise do kojeg napona garantuje da ce da radi procesor (to sam tek skoro video i sam). Ko sto rekoh za mene je sve preko 60 stepeni puno, mada ima ljudi kojima nesmeta ni kada procesor radi na 70 ili cak 90 stepeni ;)

Sam intel na kutiji od procesora pise do kojeg napona garantuje da ce da radi procesor (to sam tek skoro video i sam). Ko sto rekoh za mene je sve preko 60 stepeni puno, mada ima ljudi kojima nesmeta ni kada procesor radi na 70 ili cak 90 stepeni ;)

:d jel ja :-devil-:

Hm kod mene na kutiji pise: version#: D 60342-001 1.3V MAX pack date 07/25/06 mislim da je to default napon za cpu , ima jos nekih brojki i kodova .Znam da je kod AMD -a bilo moguce da po oznaci procesora utvrdis koja je max temperatura za isti dali tako nesto postoji iza Intel.Ako moze mala pomoc ovo mi je prvi put da imam Intela pa se ne snalazim bas najbolje oko OC-a.Kad pogledam napone u CPU-Z 1.38 pise 1.28 a esy tune 1.300 ko je u pravu ili ko laze,i cime da izmerim temperaturu za procesor osim sa ovim esy tune programcicem od gigabajta

Ima ovde jedan lik zove se Optimus, mozes da od njega zajmis suvi led :smoke: :p
AHAHAHAHAHAHA....Filipe,daj ne baltazarishi...moze to josh :crash: Salim se :)
Rofl,pa optimus je legenda srpskog OC-a :d
On uvozi suvi led i techni azot na shlepere :smoke:
Poshto ovo definitivno nece dalje,jedino da mi on malo "optiprimira" rezultate :d
Inace treba se paziti,nikako ne ostavljajte slike vasih soba,i ostale podatke,razvio je neobichnu sposobnost da se niotkuda pojavi,natakne na vasu stolicu i OCuje vam masinu za 159.7% dok trepnete...
Jedini pravi nachin borbe protiv njega je cpu-z validacija...Od toga bezi ko djavo od krsta :D
Nije jos pouzdano utvrdjeno zashto...

Ozb,ljudi,shta mislite dal je ovo oki rezultat...? Nisam ni ocekivao vise od ovog cpu-a...
:cigar:

PS.Izvinite zbog OT-a,al morao sam... :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno