Šta je novo?

Intel Pentium D 805 ili Athlon 64 3500+ AM2 ?

J__

Slavan
Učlanjen(a)
16.10.2005
Poena
320
dakle sta uzeti? cena im je otprilike ista. koristio bi iskljucivo za grafiku

Kakvu grafiku? Ako ces da renderas scene u Max-u ili Maya-i onda 805-ica, a ako ces da radis Photoshop, Corel i slicno onda je mozda bolji AMD. Medjutim ako se drzis principa da od viska glava ne boli onda svakako uzmi 805-icu :d

bolje ti je da uzmes 805 iako je mozda malo sporiji (licni utisak) od athlona u CS2 ali verovano drzis bar 3 programa otvorena dok radis, pa kada PS radi nesto, lakse ces se prebaciti u illustrator i raditi u njemu dok je PS zauzet i sl.
Jedino sto je Pentium D bucan nevidjeno sa box coolerom, toliko da dekoncenrise, a bolje kulere za intela je kod nas tesko naci.

ok, hvala. pa da drzim do 3 velika potrosaca otvorena istovremeno... ai/cs/indsgn... plus nema bas puno am2 ploca u NS-u :S

Poslednja izmena:
Samo jos jednom da napomenem: mnooogo je bucan, odmah uzmi i neki bolji & tisi kuler i po mogucnosti 2 Gb rama + dva diska (jedan za PSov swap file).
Uglavnom, ram i disk mozes da dodas, ali (opet) obavezno uzmi kuler!

U buducnosti za iskoriscenje grafike dualcore arhitekrura,u svakom pogledu,ce biti nadmocnija od bilo kojeg single procesora,a da ne pricamo o kompresiji video materijala itd.,ma da ne nabrajam u cemu je sad u ovom trenutku nadmocnija DC arhitektura od single,ako ti je igranje prioritet,a sve ovo ostalo(u cemu je DC nepresnikoven)manje bitna stvar,onda u svakom slucaju DC!;)

Poslednja izmena:
J__ je napisao(la):
oket, pa kontam sacekam jos malo da se pojave neke am2 plocke pa da pazarim atlona
Evo ti jedan pametniji predlog,uzmes sledece:
1.Ploca:Gigabyte GA-965P-DS3 (kod nas je oko 160eura).
2.CPU:9XX i gledas da prodjes sto jeftinije.
3.Memorija:Uzmes module koji se provereno klokuju sa 533MHz na 800MHz,sa sto zategnutijim tajminzima i sa sto manjim dodoavanjem napona!
A zasto sve ovo?
1.Imas conroe ready veoma dobru plocu(jednu od 4 najboljolje,ali necu da je rangiram),po blesavo maloj ceni,a jos je dostupna kod nas.
2.Povoljno ces da prodjes i sa memorijom i sa procesorom.
3.Sve se lepo klokuje.
4.I nista ne moras da cekas,vec sutra mozes sve da pokupujes!
Potpora o gore napisanom:
http://www.pcberza.co.yu/asp/price/subgroup.asp?group=001&subgroup=010&producer=0004&pg=3
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=106685

Ne znam zashto se ljudi tripuju oko buke 805-ice. Ja ga imam, overklokovan na 3.3 GHz, stavio sam sporu dvanaesticu nazad na kucishte i mashina mi je bash bash tiha.

Dali bi na ovu maticnu INTEL BLKD101GGCL (ATIXpress200,P4_775,2DDR,ATI X300 VGA,PCI-E,4SATA,5.1,LAN).As mogao doci P4 805 DUALCORE 64bit ??

Nazad
Vrh Dno