Extreme moram da te ispravim, da ne bi bilo zabune.
Mobilni Sandy Bridge procesori:
B940,B950(i ostali) ima dva jezgra i 2MB cashe-a - nema ni HT ni turbo boost
i3 ima 2 fizicka i 2 logicka jezgra tj ima 4 threads (u "ocima" software-a to je quad)...i 3MB cashe memorije
i5 ima 2 fizicka i 2 logicka jezgra tj ima 4 threads i ima turbo boost tehnologiju koja mu dize takt kad je optereceno jedno jezgro i to mu je jedina razlika u odnosu na i3, ta dva proceosora su fizicki ista, i i5 ima 3MB cashe memorije.
i7 ima 4 fizicka i 4 logicka jezgra, tj 8 "tredova", i taj procesor je izuzetno mocan, brzi je npr od i7 920 za desktop racunare, od najjacih Phenoma II da ne pricam...
Sto se tice pomenutog B950 SB, kao sto napisa u jednoj od tema, to je dvojezgarni procesor sa 2MB cashe memorije ali ono sto je bitno je arihtektura. Radjen je u 32nm i kao sto je vec receno to je Sandy Bridge arhitektura, jako malo trosi, ima grafiku koja je sposobna da reprodukuje HD formate...Jako dobar procesor za vecinu potreba, jaci je osetno od prethodne generacije procesora sa 2 jezgra bez HT-a. Skoro sam kupio jedan K53 sa pomenutim procesorom i primetio sam da se ne "gusi" pri multitaskingu igre neke ozbiljnije nisam probao jer lap nije imao diskretnu grafiku...
Za ljude koji planiraju laptop da uzmu moj savet je da sagledate svoje potrebe, i3 je osetno brzi jer ima HT a samim tim jos "thread"-a i 1MB cashe...I po meni se isplati dati nekih 40ak eura vise, ali isto tako i B950 je odlican procesor, za "kezual" gejmere i za multimediu je jako jako dobar ipak je i on SB procesor...