Šta je novo?

Intel P4 (ne Celeron) sa MSI ili Barton 2500+ sa ASUS-om

Jeff

Čuven
Učlanjen(a)
12.11.2003
Poena
601
Intel P4 (ne Celeron) sa MSI 865PE Neo ili Barton 2500+ sa ASUS A7V600?
Uz to ide 2X128MB DDR333 i 120GB Maxtor 7200 (dakle ne S-ATA). Graficka je MSI FX5900. Znaci ove komponente vec imam, a treba da odlucim izmedju dve kombinacije za plocu i procesor.
Hvala.

P.S. Znam da slicna tema vec postoji, ali je zakljucana.

Koji P4?

Jeff je napisao(la):

barton 2500+ ali ne sa Asus-om vec sa Abit-om ili Epox-om :wave;

da definitivno Barton 2500+ & Epox-najjeftinija kombinacija a uz to i najbolja

ToxiC je napisao(la):
da definitivno Barton 2500+ & Epox-najjeftinija kombinacija a uz to i najbolja
Kako mislis najbolja, kad covek nije ni rekao koji P4 je u pitanju? Hoces da kazes da je bolji od P4 3,2Ghz? Da je jeftiniji, jeste i to mnogo ali bolji nije!

Izvinjavam se za propust, u pitanju je P4 2,4GHz.
I jos nesto, u pitanju su dve ponudjene kombinacije i ne mogu da odaberem nista trece, znaci Epox i Abit nemam a biram samo od ponudjenog. Dakle:

1) P4 2,4GHz + MSI 865PE Neo
2) Barton 2500 + ASUS A7V600

Cuo sam da je ova ASUS-ova ploca losa.

Obe konfiguracije imam i cena nije bitna, samo me interesuje koju je bolje zadrzati.

bolje gledaj koja se moze skuplje prodati a drugu ostavi! ;)

a kakav je msi ploca za amd bartona i da li nf2 ili kt600 :D

Licno nisam ni cuo za pomenutu plocu...
po nazivu bih mogao da predpostavim da je u pitanju KT600 chipset. On bi trebalo da ima dvokanalni memoriski kontroler kao i nF2 i ovaj chipset na MSI ploci.
Mada VIA je ... pa VIA :) Ja bih je zaobisao. Steta sto nemas mogucnost da umesto tog asusa uzmes neku drugu plocu.

To je najsiromasnija verzina KT600 chipset-a ali se dobro pokazala.
Ja kad sam citao o njoj nisam nasao nista posebno, ali u servisu kad sam je ugradio zajedno sa jednim bartoncicem na 2500+, perfomanse su me zadivile.

Usisao je XP za nekih 20-25 min! A da ne pricam daljni rad.

Ploca nije ni skupa a dobro radi sa tim atlonom!!!

Jeff je napisao(la):
Uz to ide 2X128MB DDR333 i 120GB Maxtor 7200 (dakle ne S-ATA). Graficka je MSI FX5900. Znaci ove komponente vec imam, a treba da odlucim izmedju dve kombinacije za plocu i procesor.
Hvala.

P.S. Znam da slicna tema vec postoji, ali je zakljucana.
Bacas pare na pentiume,a nisi kupio dobru memoriju.Ja ti ne bi preporucio ni P4,a ni ovu kombinaciju sa Asusom,bolje idi na neko drugo mesto pa uzmi vec pomenutog Abita ili Epoxa.

mislim da ce se nadalje opet ovaj thread pretvoriti u raspravu koji je bolji proc.Intel ili AMD!!
Sto se mene tice u toj ponudi koju si predstavio bolja je varijanta Inteli i Neo ploca!
ali samo zato sto ne mozes da uz Bartona dobijes Epox plocu!

frogman je napisao(la):
Usisao je XP za nekih 20-25 min! A da ne pricam daljni rad.

Shta ovo znachi ???? :?:

Jeff je napisao(la):
Izvinjavam se za propust, u pitanju je P4 2,4GHz.
I jos nesto, u pitanju su dve ponudjene kombinacije i ne mogu da odaberem nista trece, znaci Epox i Abit nemam a biram samo od ponudjenog. Dakle:

1) P4 2,4GHz + MSI 865PE Neo
2) Barton 2500 + ASUS A7V600

Cuo sam da je ova ASUS-ova ploca losa.
Definitivno kombinacija P4, ako je 2.4 na 800 mhz nemoj uopste da razmisljas, a po svemu sudeci jeste posto ti je u ponudi sa 865 plocom.

Posto se iz prilozenog vidi da masinu kupujes prvenstveno za igranje, moj savjet za sve koji ce slicno da rade, je da novac ustede kupovinom XP1800 TBB procesora (svaki radi na minimum 2 GHz, i ABIT NF7 ploce (koje su ovog momenta pojeftinile poprilicno), a za ustedjeni novac uzmu minimum dodatnih 256 MB RAM (256 je malo pa bilo koji posao radili na kompu), ili bolju graficku (jer od graficke uglavnom sve zavisi)...

Ukoliko je u pitanju srvsen cin, sasvim je svejedno sta uzeti (uzeti onu kombinaciju koja pravi manje problema,mada ce to opet zavisiti od podzemnih voda, medjusobnog polozaja planeta, itd ;) ...)...

iako preferiram AMD u ovom slicaju predlazem P4 (ako je FSB na 800).

Halo Asus ljudi ima najbolju reklamu, support, kvalitet i sigurnost. Sto mislite sto ih DELL stavlja u svoje racunare, jesu malo vise para ali su proverene komponente. Vi svi skocili na EPOX, neka novopecena firma koja je jeftinija i izbacila par ploca koje navodno imaju dobre karakteristike, ali sta ce biti za par godina.

frogman je napisao(la):
Halo Asus ljudi ima najbolju reklamu, support, kvalitet i sigurnost. Sto mislite sto ih DELL stavlja u svoje racunare, jesu malo vise para ali su proverene komponente. Vi svi skocili na EPOX, neka novopecena firma koja je jeftinija i izbacila par ploca koje navodno imaju dobre karakteristike, ali sta ce biti za par godina.

Taj Asus proverena firma :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: toliko su dobri da na svoje ploce ne implementiraju delove koji pisu u specifikacijama,evo kod mog druga u svescici ima IR konektod,a na ploci na tom mestu stoje dovedeni vodovi do toga ali nigde konektora,toliko o "proverenim komponentima",a i to nije samo kod njega nego na nekoliko ploca ovog proizvodjaca sam to video.

A ti kazes da je Asus skupljji od EPoX-a :confused: ,nisam bas siguran osim ako nemislis na P4 platformu tamo stvarno neznam cene.

Karakteristike tih EPoX-ovih "par" ploca su bolje od svake Asusove,kada je toliko najbolji zasto Asus nema neku vrhunsku o/c plocu koja ce oduvati EPoX i Abit.

Firma je dosta reklamirana kod nas jer je nase trziste vuce na te nize cene ploca.

Frogmane, izabrao si pogresan nacin da reklamiras Asus. Dell na zapadu nije sinonim kvaliteta, i zaobilazi se kad god se ima para za kupovinu neceg kvalitetnog. Ipak je to jedna ooooogromna radionica za sklapanje racunara, slicna nasim 'garaza' firmicama, ali uvecana milion puta. Bez razvojnog odeljenja i sopstvenog proizvodnog programa.
Ja se ne bih brinuo sta ce biti za 2-3 godine. Ako tada rikne Epox ili Abit, pojavice se neko treci, a ljudi na benchu koliko vidim jesu u tokovima sto se tice kvalitetnog i best-buy hardvera.

Nazad
Vrh Dno