Šta je novo?

Intel otpusta 10% radnika

Kako ne znaju da se snadju, pa to je strasno. Da ne bi bilo C2D-a, bili bi u dubokom sr*nju... Sada su u plicem... :bottle:

Mnogo je kume, mnogo je...
aj da ih razumem da im treba love al 10000 je ipak 10000...
ocekuju 5 milijardi dobitka u narednih 2 godine na ovome, pa zar ne bi bilo bolje da ima ko da im razvija proizvode, pa se oni vise prodaju, pa se zaradjuju pare...

Pa ne razvija tih 10000 ljudi proizvode, nego oni njihovi jevreji iz Haife :)

Bilo kako bilo tu nesto gadno ne stima kada oni ne mogu da zasnuju uspeh na C2D procesorima nego masovno odpustaju radnike, bice da su se momci malo zeznuli u formiranju cena i u jos nekim stvarima :D

Pa moraju da otpuste onaj visak ljudi iz marketinga, koji je poslednjih godina morao da smislja price i pricice koje su morale da nadoknade nedostatke arhitekture u tom periodu. Sada im to nije potrebno ;)

Mozda sada zeleno-crveni imaju potrebu da regrutuju "uvijace oblandi", pa neki od tih ljudi ipak nadju posao...

ekonomija je to... :)

kao shto reche SoSo, tih 10K ljudi su marketing i administracija koja se nakupila dok je kompanija "rasla" na preshotima i blentiumima D :d

za manji proces proizvodnje treba manje ljudskih resursa :d

kao shto reche SoSo, tih 10K ljudi su marketing i administracija koja se nakupila dok je kompanija "rasla" na preshotima i blentiumima D :d

Ali cekaj, pa to znaci da su vas sve (t.j. vlasnike Vilameta, Northwood-a, Prescota...) navukli onako momacki i sada to sami sebi priznajete...:D :D :D

Poslednja izmena:
Ali cekaj, pa to znaci da su vas sve (t.j. vlasnike Vilameta, Northwood-a, Prescota...) navukli onako momacki i sada to sami sebi priznajete...:D :D :D

Ja sam hteo da kupim AMD, ali sam pao na price da na AMD ima mnogo reklamacija, da nije dobar, bla, bla i tako kupio Intel. Uvek sam imao Intela i mislim da se nisam *****ao Northwoodom na 2.8 koji i dan danas me verno sluzi (pu pu, da ne ureknem :d) i fino se klokuje... Ja sam zrtva malverzacije :)

Ali ne bih imao nista protiv da me navuku na C2D :p

Procitao sam negde da akcionari smatraju da je ovih 10k malo i da su trazili da se otpusti jos vise ljudi. Ocigledno im dobro ide prodaja pa hoce da iskoriste trenutak da zarade jos vise maksimalnim kresanjem troskova. Ako im zatrebaju posle radnici lako ce ih ponovo zaposliti.

Ali ce ugled firme biti mnogo narusen.
A kakvu ce tek kontru AMD da udari na sve to prozivajuci ih mucki u svojim reklamama (tipa i kad nam je najteze bilo nismo otpustali itd.).
Pre ce biti da im nesto skripi nego da imaju zaitsa teh. visak ljudskih resursa.

Intelu užasno škripi. Prošle godine nisu imali ni 4 milijarde dolara neto profita. Na drugoj strani je AMD sa neverovatnim uspehom koji je iznosio oko 80 miliona dolara, a ove godine se procenjuje da mogu i do 90. Intel će baš propatiti.

Opet malo flejma Intel vs. AMD, a? :)

Što su nas navukli? Kući imam Dothana, a u firmi radim na Prescottu. Odlični procesori, šljakaju kao zmajevi i ne vidim neku veliku potrebu ili želju za prelaskom na AMD-om (do sada sam kući stalno imao Intel, a tako će sigurno biti i u budućnosti)...
Inače, u firmi imam računare i sa Intelom i sa AMD-om...

Intelu užasno škripi. Prošle godine nisu imali ni 4 milijarde dolara neto profita. Na drugoj strani je AMD sa neverovatnim uspehom koji je iznosio oko 80 miliona dolara, a ove godine se procenjuje da mogu i do 90. Intel će baš propatiti.

:D

Poslednja izmena:
Još jedna ***** rasprava bez i jednog valjanog argumenta i treba je zatvoriti da ljudi ne gube vreme ulazeći u thread.

Nazad
Vrh Dno