Šta je novo?

Intel konfiguracija - preporuka

Vule

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2004
Poena
710
Treba uskoro jedna masina da se sklopi, medjutim Intel trziste ne pratim uopste, pa mi treba preporuka.

1. CPU - P4 630 ili D 820 (koje su prednosti i mane jednog i drugog, razlika u ceni nije problem ako se isplati) ili cekati nesto trece?

2. Ploca - 945 ili 955 ili neki treci, koju plocu uzeti, da nije bas preko 200E, znaci ne treba SLI... Gledao sam neki test ASUS ne znam koji model, ali je 945 chipset, poredili su je sa nekim EPoX-om koji mi se bas svidja :) takodje sa 945 chipsetom (5LDA+GLI)

3. Treba 2GB RAM-a, gledao sam Transcend za ~110 eura po modulu od 1GB, 533 Mhz i CL4 valjda, jel ima boljih i koliko kostaju?

4. Koliko ukupno memorije moze da se trpa na te ploce?

I tako, ako se setim jos necega pitacu, za sad toliko... Za ostatak cu se snaci...

P.S. Komentari tipa "AMD ovo ono" molim da se ne pojavljuju :)

AMD ovo ono... salim se :D

Pa bolje je uzeti dualcore, a sto se tice chipseta moze i945 razlika je jako mala. Osim ako neces da sacekas i975x, ali to sigurno nece biti ispod 200 eura ;)

Ploca izgleda extra,ali ima samo 3-pci-a.
Esi izvalio, da oko podnoznja su sve oklopni kondezi :)
Ma ploca je extra,ali bi ja pogledao malo i asus sortiman.

Pozz

Igleda ubedljivo najbolje od svih ploca, barem meni...

5-phase napon, 3 PCI su mi skroz dovoljna, ustvari koristicu samo dva... Isto tako, jedan IDE ce biti skroz dovoljan, jer ce biti 2xSATA HDD, a onamo DVD-RW i rack...

Znam da ASUS Intel ploce radi extra, ali... Ne znam... :)

Ova Epoxova stvarno lepa na oko, a i konacno su promenili boju..u Digitalu dobila pohvale. Preporucio bih ti dual core definitivno
Sto se memorije tice moze do 8gb

Po meni mislim da bi D820 i ova epox ploca bili prava kombinacija. Koliko vidim ipak si nasao plocu sa sli-em, sto i nije lose, nikad se nezna kad ce ti zatrebati jos jedna graficka, a sve ce one manje vise pojeftiniti, tako da taman kad dodjes u situaciju za god dve da ti je grafika postala zahtevna, a ti pazaris 7800GT za 150-200E i opet si miran. Jedino vodi racuna da imas 3pci slota sto se cak moze smanjiti i na 2 ubacivanjem jos jedne graficke u sli!!!

Ako ti ne treba SLI uzmi Asus P5LD2 (945 chipset). Uskoro stize 9xx serija dual-core pa ne bi bilo lose to sacekati. Sto se tice memorije, CL4 je minimum koji valja uzeti. Frekvencija (533, 667) nije toliko bitna jer recimo dvostrani moduli na 533 imaju ~isti bandwidth kao jednostrani na 667.

Vrh Dno