Šta je novo?

Intel integrise mem. kontroler !?

drfedja

Čuven
Učlanjen(a)
05.07.2000
Poena
736
Vidim, niko ne spominje, a prica se preko bare....
http://www.eetimes.com/semi/news/showArticle.jhtml?articleID=60404677

Umesto Hypertransporta, imace CSI interconnect bus. Prvo ce ga dobiti Tuckwilla, multicore Itanium, 2007. Prica se i da ce do u 2007. CSI bus biti implementiran u x86 Xeone, Whitefild. Posle toga vrlo verovatno da ce biti i desktop CPU sa CSI bus-om.

Evo sta kaze za cache koherenciju :
The CSI bus is optimized for low latency when used as a cache coherent processor bus in four-processor systems. However, it can also be used to link up to 16 CPUs for the high-end X86 systems built by OEMs such as IBM, NEC and Unisys. In addition, CSI will be used without cache coherency as a standard way to link north and south bridge chips in a processor core logic set.

Zvuci slicno kao Hypertransport.

drfedja je napisao(la):
Zvuci slicno kao Hypertransport.
Ma jok, to je "tehnoloski lider" smislio nesto sasvim novo, kao sto i EMT64 nije AMD64 kompatibilan.
Naravno, dobro je za njih da implementiraju dobre ideje koje je smislila konkurencija, ali bi bilo ljudski reci "jeste, zeznuli smo se u proceni", a ne tvrditi da je nesto besmisleno, a zatim ga ipak implementirati.
Nije mi samo jasno, sa E revizijom jezgra AMD ce dodatno povecati i klok i performanse (a imace i SSE3). S obzirom da je Intel udario plafon po pitanju frekvencije, cime li ce da pariraju tome? 8MB Cache-a? Vudu magija? Besplatna igracka uz svaki procesor?

[Mancha] je napisao(la):
Ma jok, to je "tehnoloski lider" smislio nesto sasvim novo, kao sto i EMT64 nije AMD64 kompatibilan.
Naravno, dobro je za njih da implementiraju dobre ideje koje je smislila konkurencija, ali bi bilo ljudski reci "jeste, zeznuli smo se u proceni", a ne tvrditi da je nesto besmisleno, a zatim ga ipak implementirati.
Nije mi samo jasno, sa E revizijom jezgra AMD ce dodatno povecati i klok i performanse (a imace i SSE3). S obzirom da je Intel udario plafon po pitanju frekvencije, cime li ce da pariraju tome? 8MB Cache-a? Vudu magija? Besplatna igracka uz svaki procesor?
Nemoj tako, budi objektivan :d

Ali ova mi je najjaca:

"The message to the industry is to develop for 64-bit systems now," said Gelsinger.
:d
Za godinu dana Intel je potpuno promenio misljenje o tome da ce 64bit doci na desktop masine tek sredinom iduce dekade ovog veka!
Ma vizionari su to pravi, kazem vam ja! :d

Jednostavno Intel ima dominantan položaj pa kad kažu: ''E, sad idemo na 64bita.'', ostali to prate svidelo se to njima ili ne. To samo pokazuje koliko je jak AMD, drugim rečima; koga zanima što AMD ima 64bit ready CPU već duže vreme.

Kanda je AMD totalno tehnološki porazio Intel i time uzrokovao drastičan pad prodaje Intel CPU. 🙂 Ovo me podseća na diskusije Zvezda Vs. Partizan, navijači se glože dok likovi iz oba tima uzimaju kintu. ,)

Kolko sam ja pročitao, ne da integriše kontroler, nego i memoriju direktno na procesor.. Pominjale su se neke cifre do 256MB.

Snejk je napisao(la):
Kolko sam ja pročitao, ne da integriše kontroler, nego i memoriju direktno na procesor.. Pominjale su se neke cifre do 256MB.

nisi dobro razumeo jer sta ljudi da rade sa 256MB memorije?

inace smesni su mi ovi intelovci na forumu jako :smash:

Ser_Zile je napisao(la):
nisi dobro razumeo jer sta ljudi da rade sa 256MB memorije?

Current Intel research estimates that about 256MB of memory can be stacked on top of a CPU (die stacking). A huge latency reduction is the result, but if you need more memory you have to go off die of course.

...

Snejk je napisao(la):
Current Intel research estimates that about 256MB of memory can be stacked on top of a CPU (die stacking). A huge latency reduction is the result, but if you need more memory you have to go off die of course.

...

Znaci, Intel-u treba 256MB kesh memorije da bi parirao nekom buducem AMD procesoru 😀

Neko rece 8 MB L2 kesha. E, pa kao sto vidite sa Intel-om nikada nije dosadno 😀

Snejk je napisao(la):

...

hmm ipak si u pravu. :trust:
e sad kolka je korist od toga ako je u opste i ima to je pitanje.... :trust:

pa korist je u tome sto ce sandra memory bandwith test koristiti iskljucivo tih 256 rama 🙂

gx-x je napisao(la):
pa korist je u tome sto ce sandra memory bandwith test koristiti iskljucivo tih 256 rama 🙂

ahahahahahah LOL toga se nisam odma setio 😀 :d 😀

Nazad
Vrh Dno