Šta je novo?

Intel ili AMD za laptop

nebojsa999

Slavan
Učlanjen(a)
06.10.2007
Poena
319
Gledam Toshibine laptopove...

Ima za prakticno iste pare Intel T5750, ali HDD 160, 1GB ram... i AMD turion X2 TL-60, ali HDD 200GB, i 2Gb rama.

Znam da sve moze da se dokupi.. ali vredi li taj AMD protiv bas ovog intela?
Ne pratim nesto mnogo...kako stoje po potrosnji baterije Intel i AMD?

Pre bih to uzeo da se ne njakam, jer mi vise odgovara, ali opet...
Ima li neko link gde su rangirani procesori, mozda neke testove?

Ja bi uzeo taj x2, 2gb i 200b, jer realno kada ces da menjas hard u lapu,
sem ako ne koristis neke extra procesorski zahtevne aplikacije gde je svaki sekund bitan.
Lap sa X2 ima vise dodataka za manje para, BT, bolju kameru itd...

Ja bi uzeo taj x2, 2gb i 200b, jer realno kada ces da menjas hard u lapu,
sem ako ne koristis neke extra procesorski zahtevne aplikacije gde je svaki sekund bitan.
Lap sa X2 ima vise dodataka za manje para, BT, bolju kameru itd...

Da, upravo tako...dobro, za ram nije frka... ali hard... to je i meni odmah palo na pamet.
Jedina opcija je ext. hard... a to kosta.. tj. vredi uzeti zato.

Samo... nisam gledao dodatke.. tj. to sto pominjes za BT i web kamera da je bolja.
Zar ne stavljaju isto?? Mislim da ove generalne komponente... nisam gledao do detalja. Bas cu pogledati...

da li neko zna gde na netu mogu da se nadju rezultati testova mobilnih procesora?

Tj. interesuje me kako se rangiraju medjusobno Intel i AMD.... mislim koji intel je paralelan sa kojim Turionom X2 TL-xx??

Navodno bi TL-60 trebao da je AMD-ov parnjak T7xxx intelu?? Tako kazu po forumima....Cisto sumnjam...

Велики сам љубитељ АМД-а, али у сегменту преносних рачунара, АМД процесори су лошије решење од Интела.

Turion 64 X2 Dual Core не може да се носи са Intel Merom-има T7xxx. Са слабијима T5xxx јeдва и ту бих вероватно пре купио Turion 64 X2 за исти новац, јер као што су неки већ откуцали, остатак система ће бити бољи на АМД-у због ниже цене процесора и плоче (мада то варира од произвођача до произвођача). Turion 64 X2 Dual Core је увек бољи избор од старих Intel Pentium Dual Core & Core Duo процесора.

Сирова снага је на страни Интела (АМД има бржи рад с хард диском и меморијом, али у реалном раду је питање колико је то видљиво) и батерија дуже траје са Интеловим процесорима. Видећемо шта ће нова АМД Пума платформа да донесе.

AMD Versus Intel Mobile Processor Review
http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4156

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno