Šta je novo?

INTEL i7-930 ili AMD Phenom II X6 1090T

Phenom X6, jeftinija cela patforma, procesor se odlicno klokuje, ploce su za dobrih 60% jeftinije nego li za Intel...

E sad, vecito pitanje, za sta ce da ti sluzi racunar?

U tom slucaju Phenom x6.

Dragon platforma FTW! :D

Nema greske sa X6 i sa tom kartom, uzivancija!

:wave:

kakve veze ima igranje sa ovim preocesorima?
i zasto je bolje 6 tredova od 8 tredova?

postoje realni i virtuelni tredovi koji se malko razlikuju...

dvoumim se oko izbora procesora ako moze mala pomoc pozz

prvenstveno za igranje

Ako je prvenstveno za igranje ne bih ti preporucio nijedan sto si naveo, zato sto sa 6 jezgara kod AMD-a ili HT(logicki tredovi) kod intela neces imati ama bas nikakve koristi. Bolje sacuvaj ~ 100 evra i uzmi intel i5-760 ili AMD 965(C3 rev.) uz odgovarajuce ploce i 4 gb memorije. Cetiri jezgra ima da ti guraju igre godinama.

Ajd i ja da se ubacim jer imam konkretno iskustvo...do pre mesec dana sam imao C2D 6550,4Gb DDR2 memorije,finu Gigabyte-ovu ploču i Ati 4870.Sad imam konf iz potpisa koja je AMD Phenom II X4 platforma...Ako je do igrica i jedna i druga platforma su sjajne za igranje...sve je na high i td...Jedina je razlika što se AMD klokuje kao blesav 5x lakše.Da sam imao više novca ne znam da li bi bio spreman da dam toliko novca za Intel...Jednostavno AMD(i ako sam u duši INTEL FAN) je ubio Intel u cenovnom rangu za ono što većini nas treba IGRE,MULTIMEDIJA,NEKI LAKI-SREDNJI RENDERING ITD... i zbog toga sam prešao u drugi tabor :D

Znači ako je za igre...AMD definitivno!Nešto drugo pored toga a da ti donosi zaradu Intel...Višak novca uloži u dobar monitor kako bi izvukao sve iz te grafike koju pominješ ili stavi u džep jer po meni se ne isplati davati toliko keša za igre.

Poslednja izmena:
Nesto jeftinije moze da se sklopi AMD platforma (mada ne toliko koliko se potencira, mozes da ubodes taj i7 930 i na Asrock x58 extreme koja je nekih 150e a uopste nije losa ploca, ide klok od 4 gHz za i7 bez problema, 930ka je malo skuplja doduse od 1090T, ali sve u svemu nije prevelika razlika, da imas odranije AM3 plocu, e onda bi ti izbor bio jasan-Thuban bez dileme)
Ja bih licno ipak isao na aemdeku ako ti je gejming prioritet, za razliku od tog i7 930 mozes klokovati i frekvu L3 kesa, sto igre prilicno cene, dakle ipak AMD mada ni s tim nehalemom neces pogresiti.

cek bre ljudi sta pricate .... nisam pratio cene skoro ali .... zar 1090T nije najskuplji x6 od AMDa ?

ono fazon kosta 300e+ ? tako da sumljam da je ta AMD platforma jeftinija od intela 930 (ako ima uopste da se kupi 930 trenutno)

@mickk .... ja sam moj proc digao sa 2.8 na 3.8 uz promenu .... 4 stavke u biosu ... ne ide lakse od toga

proverio sam sad cene na nekim sajtovima .... pa procesori skoro isto kostaju ... znaci samo razlika u ploci .... sto i nije neka razlika jer ni za taj x6 niko nece uzeti plocu od 80e

Poslednja izmena:
cek bre ljudi sta pricate .... nisam pratio cene skoro ali .... zar 1090T nije najskuplji x6 od AMDa ?

ono fazon kosta 300e+ ? tako da sumljam da je ta AMD platforma jeftinija od intela 930 (ako ima uopste da se kupi 930 trenutno)

@mickk .... ja sam moj proc digao sa 2.8 na 3.8 uz promenu .... 4 stavke u biosu ... ne ide lakse od toga

proverio sam sad cene na nekim sajtovima .... pa procesori skoro isto kostaju ... znaci samo razlika u ploci .... sto i nije neka razlika jer ni za taj x6 niko nece uzeti plocu od 80e

Hehe a ja ovaj sadašnji na 4.0 sa 2 stavke,treću nisam ni probao :D...
Ma nema veze čovek šta god da kupi biće mu sjajno...ja sam samo zagovornik kupovine rel jeftinijih komponenti za iste performanse...
Samo da napomenem da si uporedio quad core sa six core tehnologijom :) a što se ploče tiče...pa ne znam evo ja na promer uzeo sam moju iz potpisa oko 12-13k i jedna je od jačih ploča.A sličnu za Intel platformu ne mogu naći ispod 18k pa na više...AMD je pametno odigrao ne menjajući jezgro,Intel...po meni samo muze keš iz jakog imena u ovom trenutku.I zato nije dobio moj glas :)

Poslednja izmena:
i ja :) mene je moja masina izasla prilicno jeftino da budem iskren ploca proc i memorija oko .... 300e

njemu realno radi bilo koji quad core ..... verovatno bi najbolje bilo da izabere po ukupnoj ceni.

i ja :) mene je moja masina izasla prilicno jeftino da budem iskren ploca proc i memorija oko .... 300e

njemu realno radi bilo koji quad core ..... verovatno bi najbolje bilo da izabere po ukupnoj ceni.

Pa da :) rekao sam šta god da uzme biće sjajno...

Nazad
Vrh Dno