Šta je novo?

Hardver Intel i5

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Miki_

Cenjen
Učlanjen(a)
25.02.2017
Poena
125
Sta mislite o procesoru i5 4570,planiram da ga koristim par godina za multimediju i 4k video
I da li moze da se kupi za manje novca isti procesor kao sto je pre bilo sa intel xeon i q6600. Ili sad se to vise ne isplati?

За мултимедију треба гледати подршку за кодеке, значи боље је купити Пентијум новије генерације него тај 10 година стар i5.
И да ли је за то неопходан рачунар, неки Андроид бокс од 50-ак евра је далеко практичнији од рачунара за мултимедију.

Kupujem gotov racunar (polovan) Kasnije cu verovatno da stavim gtx 1050 ili rtx 470,ovo ce za mene biti veoma ozbiljan racunar.
Ne volim android uredjaje,treba mi iskljucivo racunar!

za ozbiljan računar je to preslab procesor.

koliko bi novca izdvojio, i jesi li možda uslovljen nekom platformom?
(npr, već poseduješ 1150 ploču... ili ddr3 ram... itd)

Ja stvarno ne znam sta je za vas preslab procesor i dovoljan za normalan surf?
Pa ovaj xeon e5440 radi odlicno,pustim neku emisiju na yt u pozadini u 1080p i po nekoliko otvorenih prozora i nema trzaja.
Neplanirano sam ostao bez racunara tako da kupujem novo (polovno) Nisam uslovljen plocom ali ostacu na ddr3 i dalje.

Ako je za multimediju ovo je čist promašaj.

Da bi bolje uporedio rang android box od 50eur treba ti računar od odprilike 400eur

Ovo je samo pristojan računar

nema potrebe za gnijevom, tu smo da pomognemo.

kolege su ti iznad napomenule da za male pare možeš da kupiš i bolji procesor od hasvela i5 4570.
a da za potrebe multimedije, android Sistem On Chip pušta mnogo veći broj formata
sa mnogo manjom potrošnjom energije.

Ako je tebi potreban klasičan x86 desktop, čak i pomenuti hasvel je relativno prihvatljivo rešenje.
sve u skladu s parama.

Ne pricamo istim jezikom pa mi je malo tesko da svatim neke stvari.
Treba mi racunar jer samo njega koristim (nista zahtevno ali mi samo racunar vredi)
Android box je za mene igracka,meni treba racunar koji radi 15h u proseku,na njega imam stalno 4 aktivnih hdd.
Dovoljno mi je samo da moze da pokrene 4k video bez problema. A sa ovim procesorom i grafickom koju sam spomenuo mislim da je i vise nego dovoljno.
E sad ako mislite da postoji i bolje za isti ili manje novca slusam.
Prednost imaju polukonfiguracije.
Ram memoriju imam,8gb ddr3. To mi je ostalo od starog racunara,ostalo cu da prodam.

Ako ti je samo za multimediju i office uzmi i5-6xxx konfiguraciju
- nije ti potrebna dodatna grafika.
( i5-6500 , 8GB DDR4 , 256GB SSD = oko 100€ )

FHD 60FPS / 4K 60FPS
i5-6500 25-45% / 80-100%
integrisana grafika HD530 - oko 30% / 40%

Ako ti je samo za multimediju i office uzmi i5-6xxx konfiguraciju
- nije ti potrebna dodatna grafika.
( i5-6500 , 8GB DDR4 , 256GB SSD = oko 100€ )

FHD 60FPS / 4K 60FPS
i5-6500 25-45% / 80-100%
integrisana grafika HD530 - oko 30% / 40%
Grafiku sam svakako odlucio da kupim kasnije,da ne opterecujem maticnu.
Nije mi budzet toliki,a i ne prelazi mi se jos na DDR4. Kad predjem sirurno cu ici na 3200mhz.
Ovo mi sad nije bilo potrebno,jos nisam spreman za upgrade ali i maticne su jako skupe za xeon procesore.

@Miki_

Integrisana grafika odavno nije na ploci , nego je integrisana u procesor....

Posto nemas dovoljno iskustva , valjalo bi da poslusas savete iskusnih forumasa ;););)

Trazio sam ovo sto si mi predlozio ali slaba ponuda,Tesko je uklopiti ddr4 za malo novca sa tim procesorom.
A i ne znam da li ce moci za duze staze da se izbori ta konfiguracija, mislim kad vec prelazim na ddr4

Vrh Dno