Šta je novo?

Intel i5-3450 ili Amd

miodrag

Slavan
Učlanjen(a)
05.11.2005
Poena
319
Zeleo bih da kupim novi procesor i plocu , ali nemam pojma koji da izaberem. Mislio sam da uzmem AMD A8-3870, a zatim mi je apetit skocio pa zelim da uzmem Intel i5-3450. E sada posto uzimam za igrice prvenstveno sta da uzmem? Uzeo bih nesto da mi traje "duze". Za intelov procesor sam mislio da kupim plocu GIGABYTE GA-Z77-DS3H , a koju biste mi plocu preporucili za amd? Sta mi preporucujete. Graficka mi je hd6570 (i necu je menjati uskoro).Trenutno imam Athlon x2 6000+ i dosta muka sam imao sa njim.

Kakve si muke imao sa 6000+? I mnogo je pametnije da zameniš tu HD6570 ako hoćeš da se igraš. i5 + HD6570 - ne ide za igranje nikako.
I ako već imaš grafičku ne treba ti ona u APU, bolje razmišljaj o Phenomu II X4 ako može još da se nađe ili Athlonu II X4.

Poslednja izmena:
Pogresio sam u pisanju imam hd5670, a sto se tice 6000+, pa imam plocu asus m2n32sli deluxe, ali stalno me zezaju drajveri za zvuk, pa onda ponekada nece da prepozna skener ili stampac, pa ako dva puta stavim u stand by rezim, treci put nece da se ukljuci, nego moram da restartujem......
A sta mislis o AMD A8-3870?

Poslednja izmena:
Znači da nemaš problem sa procesorom, već sa pločom.
A8-3870 nije za tebe, kao što sam već rekao, jer nema svrhe da plaćaš integrisani GPU koji nećeš koristiti (Hybrid Crossfire zaboravi).
EDIT: sad vidim da on košta ~100e, u tom slučaju je OK kupovina.:)
EDIT2: ipak nije, za ~75e imaš Athlon II 651K ako već hoćeš AMD na Socket FM1.

Poslednja izmena:
OK je ploča, mada lično malo više preferiram Asusa, možeš da prođeš i sa nekom jeftinijom (B75, H77) pošto ionako nema overklokovanja tih Intela.
i5-2380P je malo slabiji od i5-3450 jer je Sandy Bridge, a uz to nema ni integrisanu grafičku. Tebi nebitno, ali samo da napomenem.

A koji mi amd i koju plocu mi preporucujes? Da ukupno bude do 250e. Za duze vreme, posto amd je jeftiniji za kasniju nadogradnju. Da li neki Fm1 ili am3+ socket?

FM1 nikako, on sada izlazi iz upotrebe i neće se moći više nadograditi jednom kada se kupi, jer Trinity procesor, koji će se pojaviti na tržištu negde u avgustu ili septembru, koristi FM2 Socket, dakle to otpiši.

Za AMD jedino AM3+ ima smisla jer nadolazeći Vishera podržava taj socket tako da ako sada kupiš neki jeftin Phenom X4 960T ili Phenom X6 1055T i neku Asus ili ASRock 990FX ploču mnogo bolje ćeš proći nego kada bi kupio FM1...

Gigabyte ploče za AMD izbegavaj jer imaju problematične BIOS-e, dakle Asus i ASRock su, po meni, najbolji, a sledi ih tek MSI i Gigabyte.

Pa pazi, na tebi je da odlučiš, ali činjenica je da Intel pravi bolje i brže procesore od AMD-a, ali isto tako je i činjenica da su AMD procesori dosta jeftiniji tako da samo ti možeš da izvagaš šta ti je bitnije: niža cena i malo lošije performanse, ili viša cena i najbolje performanse.

i5-3450 je odličan procesor, daleko iznad bilo kojeg Phenom X4 ili X6 procesora, tako da ako hoćeš najbolje uzmi taj Intel. A ako pucaš na nadogradnju platforme, onda uzmi AM3+ i čekaj oktobar mesec i posle lako možeš da kupiš Vishera procesor kada se pojavi.

Kao što je Socket FM1 praktično mrtav, tako je i Socket 1155 pri kraju, biće aktuelan samo do polovine naredne godine jer kada se pojavi Intel Haswell on će doneti Socket 1150. U svakom slučaju, moj glas ide za Intel i5 3450.

Ok, pa ti se tada javi i pomoći ćemo ti u izboru. Taman će i novi AMD čipset da dotad izađe i nove AMD ploče, tako da će biti interesantno.

Ajde da bampujem temu. Ako ne uspe da resim "problem" sa pistanjem ploce, ili ako u resavanju toga s****m plocu moracu da uzimam novu ploc+proc+ram u toku ove nedelje.

Idealno da se ne predje 250e na proc i plocu da bi se i ram uglavio u neku cenu. Znaci FM1 AMD ne kupovati, nego mozda taj AM3. A sta je sa intelom? Kako gledam po oglasim i5 2400 i 2500 se ne razlikuju od cene 3450 i 3550 modela? Koji tu uzimati?

I znaci za amd FX990 ploca, za Intel H77 ili Z77?

I najvaznije. Da li ista od ovoga moze da radi na starom CM 555W extreme napajanju? Po pitanju povucene struje i po pitanju tipova konektora i standarda?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno