Šta je novo?

Intel I& 920 vs I5 vs I6600

vvviktor

Cenjen
Učlanjen(a)
23.10.2010
Poena
151
Pozdrav drugari,

... iscitah gomile sintetike na netu i ok I7 je na vrhu piramide. Zamolio bih za pomoc oko realnog opisa performansi u odnosu na q6600 koji imam i vrti sa na 3455mhz.
Radim u Photoshopu i par aplikacija za rendering sirovih fotki te mi je brzina u tom kontekstu bitna.

Ako neko ima za sta reci ... bicu zahvalan
Pozz

Pozdrav drugari,

... iscitah gomile sintetike na netu i ok I7 je na vrhu piramide. Zamolio bih za pomoc oko realnog opisa performansi u odnosu na q6600 koji imam i vrti sa na 3455mhz.
Radim u Photoshopu i par aplikacija za rendering sirovih fotki te mi je brzina u tom kontekstu bitna.

Pozz

Ma nema tu puno sta da se prica kupi i7 9xx i uzivaj.:smash:

A da nabavi nVidia grafiku i u novom Adobe paketu koristi CUDA akceleraciju?
Efekti su visestruko veci za isti novac ...

vvviktore, pogledaj po netu sta ti ova kombinacija donosi.
Ako imas dovoljno memorije da te ne gusi HDD, ubrzanje bi trebalo da je i do 10x

Pozdrav drugari,

Pozz

Ima par prednosti - jedna od najvaznijih je da ce se Core iX vrteti na 4000MHz :D

A inace, razliku izmedju cetvorojezgarnog i5 i i7 procesora neces bas lako osetiti. Hocu da kazem, Hyperthreading je dosta tesko "iskoristiti". A to te kosta dodatnih 100+eur za konfiguraciju.

Ima par prednosti - jedna od najvaznijih je da ce se Core iX vrteti na 4000MHz :D

A inace, razliku izmedju cetvorojezgarnog i5 i i7 procesora neces bas lako osetiti. Hocu da kazem, Hyperthreading je dosta tesko "iskoristiti". A to te kosta dodatnih 100+eur za konfiguraciju.

PS je dobro optimizovan, stoga HT će se i te kako osetiti.

Poslednja izmena:
Vrh Dno