Šta je novo?

Intel HD 4600

@Nikolay

Poštovan
Učlanjen(a)
05.03.2017
Poena
51
Naime, cackao sam po UEFI biosu iz moje ASUS ploce i dozvolio sam Integrisanoj Grafici neki turbo mode.
Pre dok sam igrao AC Revelations na njoj imao sam oko 30 fps na low u 768p rezoluciji.
Sada imam na istim podesavanjima oko 45 fps. Otvorio sam HWMonitor u toku igranja i on mi je pokazao kao max klok za mene nenormalnih 1200mhz.
Pre je pokazivao 600mhz, i da u IEtUtility sam video da je procesoru dozvoljeno da povuce u Turbo modu 115w.
Da li treba da me zabrine nesto i da li moze procesor da premine od toga? Temperature su normalne i sa mojim kulerom pokazuje max 50 C posle sat vremena igranja.

ma cepaj samo nije nista 1200 može da ide i više.

To je u granici normale, svaka moze da ide 1150-1200mhz.
To sto je pokazivalo 600mhz to radi sa oborenim klokom, kao i svaka graficka.
Za to mozes da koristis Intel Extreme Tuning Utility ima opcije za podesavanje od kloka do napona.
Ne moras da ukljucujes/ iskljucujes u biosu vec sve iz windowsa, na jedan klik.

600 MHz je izmereno posle igranja(HWMonitor je bio upaljen pre pocetka naravno). Nego ja se uplasio da necu spaliti nesto posto na mojoj staroj HD 7770 cim bih podigao klok za 50 MHz temperatura bi joj skocila za 10C.
Turbo bust na procesor nije vise 3392 nego 3408mhz :p
IETU je Intel Extreme Tuning Utility, preko njega sam video da je power target pomeren za Turbo-bust.
Inace pozdrav za sve forumase sa foruma jer je ovo moja prva tema okacena na ovom forumu.

Poslednja izmena:
E za prvi post idu čestitke i želje , sa pesmom "nećeš spalliti ništa" ,).......
može to da radi 1500-1600.

p.s.
pošto si nov u ponoć ide vatromet.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno