Šta je novo?

Intel HD 4600 vs Nvidia GT 705

Nemanja

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
645
Moja oprema  
Mobilni telefon
Poco X3 Pro
Pametni uređaji
Garmin
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav kolege! U brand name racunaru imam i5 4460 i graficku karticu Nvidia GT 705. Po svim testovima na netu, ugradjeni GPU u procesoru je brzi dva puta od ovde karte. Ima li to smisla, i trebam li samo izvaditi karticu i koristiti ugradjeni GPU?

Pa svejedno, ipak su obe karte preslabe za gejming. A sto se tice drugih stvari, bolje da koristis tu nVidiu, makar ti ne trosi sistemski ram kao integrisana graficka.

Kontam da sa tim i5 procesorom u masini ima bar 8GB rama, pa mu nije nikakav problem.

Ako nemas potrebe za jacom kartom, onda koristi tu integrisanu. Slicna je kao GT705 koja bi ti bila samo visak u kucistu.

Hvala na odgovorima! U sustini, ne bi bilo razlike koristio integrisanu ili tu NVidiu. Posto je mATX format kucista, mogao bih ubaciti umesto te maximalno NVidiu 740 ili Radeon R7 240. Da li bi to imalo smisla ili samo ostaviti sve kako jeste? Otvoricu kuciste zbog ubacivanja SSD-a, pa sada gledam sta sve da uradim kada sam vec tamo.

Imas i dosta jace graficke koje bi mogao da ubacis u takvo kuciste, a sto se tice GT705 i HD 4600 sto lepo ne skines neki benchmark a la 3D Mark ili Unigine Heaven i uporedis?

Hvala, dobro me podseti :) . Ne bi mogla jaca karta, jer je i napajanje mini.

Mogla bi opušteno mini 750 Ti, ne traži dodatno napajanje. :)

Samo nisam nasao low profile 750. I to je uslov :)

Što se napajanja tiče, GTX750 bi bez problema trebalo da radi.

Za ove gore, jesu low profile, ali nisu single slot, pitanje je da li stale u tvoje kućište.

Da li ti je PCIe X16 slot prvi (ka procesoru) ili drugi (uz ivicu kućišta). Ako je drugi, dobro proveri da li može kuler da stane, mada teško.

Inače tvoje kućište nije mATX već low-profile DTX (produženi miniITX za još jedan slot).

Poslednja izmena:
Onda mora da menja i napajanje pošto su oba proprietary, što povlači pitanje zašto je uopšte kupovao SFF (Small form factor) brand-name mašinu?

Ploča je inače izgleda takođe proprietary tj. duža od standardnih miniITX/DTX pa bi morao da ide na mnogo veće mATX kućište ili da menja ploču.

Dakle ili da sve kompletno menja, ili da ubaci neki GT740 i vozi.

Ne, kompjuter sam i kupio samo zbog kucista... ne bih da mi neki frizider stoji na stolu. Hvala svima na odgovorima, izgleda da ce biti zamenjen samo disk i vozi :)

Ako si hteo da ubacuješ grafičku trebalo je da sklopiš MiniITX/MicroATX mašinicu sam jer bi mogao da staviš normalno napajanje i grafičku, a da i dalje sve bude kompaktno.
Ali dobro, šta je tu je.

Nisam ni planirao nadogradnju, nego sada imam vremena, pa sam valjda poceo izmisljati sta bih mogao uraditi :)

Pogledaj mozda se na nasem trzistu zadrzala neka HD7750 low profile, znam da je bas bila jedna bas single slot i low profile, drug se lozio da uzme.
http://www.club-3d.com/index.php/products/reader.en/product/radeon-hd-7750-low-profile.html
Ne znam da li je bio u pitanju bas ovaj model ali evo dokaz da postoji. Iako HD7750 ima bukvalno 50% performansi jedne GTX750 ipak moze fino da se igra na njoj.

EDIT: Uvek mozes da kupis low profile GTX750(Ti) i neku najjeftiniju low profile karticu sa single slot hladnjakom i da onda samo stavis taj hladnjak na GTX i eventualno downclockujes po potrebi.

Poslednja izmena:
Inace, porucio sam disk Samsung 850 EVO 250GB , za graficku jos ostaje da razmislim.

To je bas opsirno obrazlozeno :) , ali pitanje je koliko ta kartica kosta i kada se nadje negde ... mislim vise od ove : http://geizhals.at/club-3d-radeon-r7-250e-low-profile-cgax-r7252l-a1095831.html
A ne bih rizikovao da sprzim karticu, ipak ima razloga zasto je na 750Ti nabudzeno hladjenje

Nisi prvi koji je zeleo 750Ti u takvom obliku evo ovde su nabacili jedan hladnjak od ati kartice i iako jeste bila temp veca neko sa def hladnjakom, nije bilo opasnosti jer je graficka samo isla na manji boost clock.

http://www.tomshardware.com/reviews/single-slot-geforce-gtx-750-ti,3761.html

Inace ta sto si linkovao je bas HD7750 rebrand, tj HD7750 sa novim imenom.

Poslednja izmena:
Pa da, zato sam i izabrao tu R250... Koliko je ona bolja od R240? R240 imam low profile nisku Asus za 70e, i trosi skoro duplo manje struje.

HD7750 je odprilike duplo brza od R7 240(koja je zapravo na nivou HD6570/6670 kartica).

Nazad
Vrh Dno