Šta je novo?

Intel fejkovo 3Dmark

xper

Slavan
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poena
320
Intel Caught Cheating In 3DMark Benchmark

We first ran the benchmark normally. Then, we renamed the 3DMark executable from "3DMarkVantage.exe" to "3DMarkVintage.exe". And—wouldn't you know it?—there was a substantial performance difference between the two.

We recently learned AMD has notified Futuremark that Intel's 15.15.4.1872 Graphics Media Accelerator drivers for Windows 7 incorporate performance optimizations that specifically target the benchmark, so we decided to investigate.

vantage-overall.gif

vantage-gpu.gif

vantage-cpu.gif

Our system's overall score climbs by 37% when the graphics driver knows it's running Vantage. That's not all. Check out the CPU and GPU components of the overall score:

Ceo artikal> http://techreport.com/articles.x/17732

Poslednja izmena:
Opa, reklama bato!

Koji hejterski naslov :D

warhead.gif

Here's the tricky part: the very same 785G system managed 30 frames per second in Crysis: Warhead, which is twice the frame rate of the G41 with all its vertex offloading mojo in action. The G41's new-found dominance in 3DMark doesn't translate to superior gaming performance, even in this game targeted by the same optimization.

Šteta što im ni to fejkovanje ne pomaže previše kad je grafika krš. Plus za Intel je ipak što su se potrudili da optimizuju tog groba za Crysis. Ili bar za Crysis bench... :d

ko ce sad da skida 400MB da bi proveravao stvari koje procita na internetu...

imam na laptopu GMA x3100 - nista mi ne znace benchmarci, za mene je Zuma maksimum :D

^ Jesi li probao da promenis ime zuma.exe u zima.exe?
:d

pa omasena soba na forumu, trebalo bi da ide u graficke.
AMD je i vlasnik ATIja kao i svog chipseta sa integrisanom grafikom - tako da je sasvim opravdano njihovo oglasavanje na temu.

:D
znaci, sad treba da se okrenemo kritikovajuci amd zato sto je naglasio ovako nesto...a prevaru treba upravo iz tog razloga ignorisati :D
ovo vise nije fanboy-izam prema intel-u...nego fetish-izam :S:

Trebalo bi da dodam jos "ako Intel 'vara' na testovima, AMD je kriv jer je to prijavio" u onaj kratak opis AMD-a.

Nista novo, Intel je uvek bio prljava, pokvarena cheaterska firma. Intel logo menja ali lopovsku narav nikad.

aa kakve veze ima ko je prijavio....... ili provalio... qq

lopova cini prilika a ne genetika :)
dakle, kad bi korisnici bili malo razumniji ne bi intel toliko mogao da laze, ucenjuje i sve ostalo sto radi primenjuje :S:

Pa sad, valjda ko iole prati IT scenu zna da intelove integruše nisu za gaming, tako da mi taj potez i nije puno pametan. Kod mene stvaraju negativan utisak.

Ne pratis. Intel se u poslednje vreme ubi da dokaze ljudima kako su njihove nove intergruse svaka 200% brza od prethodne.

Ne pratis. Intel se u poslednje vreme ubi da dokaze ljudima kako su njihove nove intergruse svaka 200% brza od prethodne.

Zadnji put kada sam proverio, bilo koja integruša nije ni blizu onome što ja (a i mnogi) smatraju dovoljnim za gaming.

Od 4 računara kojih imam 3 imaju integruše (2 Intel, 1 VIA) i zna se da oni nisu za igranje bilo kakvih igrica.

H3200 jeste bio impresivan u svoje vreme, ali i sad kad se pogleda cena 9400GT/4350, i performanse koje nude za te pare, nijedna od "kvalitetnijih" integruša se ne isplati.

a jeli neko ovo probao sa nvidia i ati ?

AAAHAhahahha, ***eee, na benču svakog dana neki novi biseri!
Za ovo zlatna medalja odmah :D

Za Nvidiu promeniti ime fajla u zNma.exe

Za ATI promeniti ime fajla u zAma.exe

P.S. Necu vise, majkemi!

Nazad
Vrh Dno