Šta je novo?

Intel Extreme Graphics (845GL) i wide rezolucije.

activated1

Čuven
Učlanjen(a)
12.12.2004
Poena
709
Imam ovde neku kantu od kompa na koju bi trebao da se nakachi 22" LCD. Komp se koristi vecinom za surf i muziku tako da iako je kanta moze da prodje. Jedini problem je chinjenica da ne postoji mogucnost odabira nativne rezolucije za 22" monitor. Moguce je odabrati 1600x1200 ili 1600x900 ali 1680x1050 nije. Ima chak i 1400x1050 u ponudi al samo ona koja mi je potrebna nije na spisku ponudjenih. Ako neko ima predlog kako ovo da ushtelujem nek viche. Inache OS je TinyXP Rev09 :wave:

Novi driveri nazalost nisu bili od pomoci, kao ni driver od monitora. Probao sam i Vistu da stavim za OS al po pitanju rezolucija nishta se ne menja :(

Probaj neki linux, mozda dobijes wide, a za surf i muziku je idealan :)
Proveri prvo, nekom live verzijom

Instaliraj nesto sa KDE (npr kubuntu) i nema gubljenja :)
Preporucujem amaroK, iako ima bitno drugaciju filozofiju od winampa (xmms je kopija), posle jednog perioda navikavanja, shvatis da je mnogo bolja... Sad mi nekako winamp smesan :)
Ako ne, uvek ostaje xmms on izgleda slicno kao stariji winampi...

Poslednja izmena:
Instaliraj nesto sa KDE (npr kubuntu) i nema gubljenja :)
Preporucujem amaroK, iako ima bitno drugaciju filozofiju od winampa (xmms je kopija), posle jednog perioda navikavanja, shvatis da je mnogo bolja... Sad mi nekako winamp smesan :)
Ako ne, uvek ostaje xmms on izgleda slicno kao stariji winampi...

:)

Ja eto jedva chekam da izadje amaroK za windows da winamp ode u penziju :)

Pa mislim da bi bilo gubljenja i sa Kubuntu-om, ali svakako manje zbog izgleda KDE-a. Al svakako mi vishe odgovara da nekako ushtelujem Njinjdows jer, ako dodje komshijin mali i proba da nabaci neki program za win i on ne radi pa digne frku i paniku, pa onda mene gazda vija kao prevaranta koji mu je sj*bao komp, no thaks :d

Nazalot nema AGP, samo 3 PCI slota, tako da varijanta sa drugom grafikom otpada. Nisam skino najnovije drivere, koristio sam one sa diska od ploche, al videcu da probam :type:

Ne mora da znači, ja sam u jednoj od radnjii ovda u loznici sreo ATi 9250 sa PCI interfejsom, a mislim da je uvoznik neki iz čačka (kartica je bila powercolor).

Nazad
Vrh Dno