Šta je novo?

Intel dilema (sa primesama AMD-a)

fragolan

Slavan
Učlanjen(a)
08.07.2007
Poena
309
Ovih dana sledi refresh stare konfiguracije. Prelistavanjem foruma nisam se bas usrecio, navukao sam samo gomilu dilema. Tako je to kad je lova u pitanju. Dakle posle prelazak sa AMD na Intel i obrnuto i tako vise puta dosao sam otprilike do neke kombinacije procesor+ploca koja bi trebala da bude dobar kompromis performansi kompjutera i love.
Po pitanju procesora izbor je pao na E2160 (2140), eventualno E4300 mada kako po testovima stvari stoje za svrhe web design-a nema nikakvih dramaticnih napredaka koji bi opravdali 20-30 evra vise (sve to RAM lepo ispegla i prešiša).
Ono sto je ostalo kao dilema je ploca. Taman sam pomislio da je ASUS P5B izbor koji ce resiti moje probleme iskopah MSI S775 P35. Noviji chipset za manje pare deluje primamljivo, ali mi je velika nepoznanica. ASUS je oduvek bio ASUS, s vremena na vreme izleti im neki shit, ali kod drugih sam se nagledao vise promasaja tako da je moja dilema bas za forum.
Alternativa gore pomenutoj kombinaciji je ASUS M2N + A64 X2 AM2 3800+ pa sad vi dajte neki komentar na ovo. Ostali proizvodjaci ploca nisu mnogo u opticaju, pogotovu Gigabyte jer sam se zadnjih par meseci nagledao nekoliko "jeftinih" C2D masina koje taljigaju na Gigabyte-u. Da li neko valja neke skartove ili ne, ali je zadnji pick po pitanju ploca kod mene.

amd zaobidji

p5b imam, zadovoljan istom, al' da sad uzimam komp definitivno bi uzeo msi, poshto je manja furuna

Za web dizajn i tualatin zavrshava posao 🙂 Ako se lozish na brojke ili da ti pishe u cpuz core 2 duo onda idi na 4300, ako ne 2160.

Poslednja izmena:
Ako se lozish na brojke ili da ti pishe u cpuz core 2 duo onda idi na 4300, ako ne 2160.
Mator sam da bih se lozio na brojke, vise se lozim na jos po neko cudo tehnike pride. Zavrsice i 2160 posao, a sa 2 GB rama sigurno ce biti korisniji od 4300 sa 1 GB. Hvala na savetima u svakom slucaju. Mislim da cu pazariti ovu MSI plocu, Biostar ne mogu da jurim po Kraljevu, a i prilicna mi je nepoznanica.

Nazad
Vrh Dno