Šta je novo?

Intel d805 i full hd video

Zorkos

Cenjen
Učlanjen(a)
15.01.2012
Poena
180
Imam intel d805 (na 2.66 MHz) i ATI AX550 512 Mb. Zar je moguce da je ova konfuguracija preslaba za full hd i hd video? Da li postoji neki nacin da postignem da video ne sjecka?

Instalirao sam core Avc i oprobao sve moguce plejere - ne ide!

Za 720p je ok ali za 1080p nije, zato secka, treba ti novija bar graficka da bi rasteretio cpu.

Da sam na tvom mestu, prodao bih sve to i isao na neku plocu sa HD3200 i nekim Sempronom 140 sa 2GB DDR3.

To ce pustati HD 1080p 100%, a bice prilicno brze nego to sto imas...

Plocu novu nadjes za 35e, ram za 10e, proc za oko 30e.

Ili pak kupis Celeron G440, H61 maticnu i RAM, sto ce da te kosta 25+40+10 sto mu dodje isto.
Jedino je problem ako imas PATA, a ne SATA hard disk.

Ako će novo mnogo mu je bolje da uzme Celeron G530 i neku microATX H61 ploču. Malo skuplje, ali svetlosnu godinu ispred.

Pa to je ovo sto sam ja rekao, samo sto je Celeron G530 skuplji od G440 za 10e.

Zahvajujem narode na brzim odgovorima!
Da li bih nesto mogao postici overklokom, posto sam zbog njega prije 4-5 godina i kupio ovaj procesor, no nikad nisam tako nesto probao?!

Moze da se koliko se sjecam klokuje na 3.2 bez dodatnog investiranja u hladnjenje.

Izgleda da mu ne pomaže ni klok na 3.33GHz, tako bar kažu na netu.

Njemu je fsb uzas, bese 533, imao sam taj cpu, nikakav klok ne pomaze, barem sam ja dobio samo zapaljen konektor na ploci koji napaja cpu jer on trosi ludacki da to nije normalno. Sve na bazi core2duo je bolje a i vrti 1080p.

TT

Ako će novo mnogo mu je bolje da uzme Celeron G530 i neku microATX H61 ploču. Malo skuplje, ali svetlosnu godinu ispred.

Mislim da je ovo pravo resenje, sa ovom masinom ces biti ceo vek miran za filmove i ostalu multimediu.

Core avc + mpc/kmplayer sa overlay renderom je najbrze soft resenje, ali nema sanse 1080p sa d805.

Ako kupis single core semprona za 30e,posavetovan sa ovog foruma ja cu momentalno da obrisem nalog sa istog :d

Nije do procesora problem. Brat ima neki naj-naj-naj grdji sampron, neki strasni uzas i skoro je uzeo opet neku bedastocu od graficke (doduse noviju) i lepo mu radi FullHD

Normalno kad mu grafa podržava HD akceleraciju.

Ja sam takodje cuo da i neki stari Sempron moze da potjera Full HD.
Kako da pokrenem taj overlay render? Sta je to uopste?

Sa HDom nema problema, ali samo ako se radi o AVCHD. Recimo video sa Nikona D90 nisam uspjevao da pustim. Video iste rezolucije, snimljen u Panasonicom FZ35 ide bez problema. Full HD ne moze.

Ja sam takodje cuo da i neki stari Sempron moze da potjera Full HD.
Kako da pokrenem taj overlay render? Sta je to uopste?

Sa HDom nema problema, ali samo ako se radi o AVCHD. Recimo video sa Nikona D90 nisam uspjevao da pustim. Video iste rezolucije, snimljen u Panasonicom FZ35 ide bez problema. Full HD ne moze.

Kao prvo moramo razvrstati FullHD od HD Ripa, to su totalno dva razlicita pojma.
Na ova dva fajla nisu isti frejrejtovi i bitrajtovi, tako ako je taj Sempron terao HDrip ili video sa YT na 1080p onda je to i donekle moguce, ali da je terao FullHD... no way.
Nikon D90 i Panasonic FZ35 snimaju u istu rezoluciju 1080p ali nemaju isti bitrate.

Svo vrijeme govorim o fajlovima, ne you tube snimcima. 1080 snimci sa yutube su u redu. Pomenuti Nikon i Panasonic snimaju u p720, poima nemam u kom bitrate.

Svo vrijeme govorim o fajlovima, ne you tube snimcima. 1080 snimci sa yutube su u redu. Pomenuti Nikon i Panasonic snimaju u p720, poima nemam u kom bitrate.

Tacno, greska u mojoj glavi :D snimaju u 720p.
Onda ovako, tebi na kompu secka film od ~4.7Gb mkv. ?

Ne sjecka, 720p.BluRay od 4.7 GB radi sasvim normalno. Problem je sa Full HD snimcima koje sam radio sa canonom 550d i Hd snimcima sa nikonom d90:)

Ako kupis single core semprona za 30e,posavetovan sa ovog foruma ja cu momentalno da obrisem nalog sa istog :d

Slazem se! Kupovina jednojezgranog procesora u 2012 god. je totalno gl**a ideja :p
Sad vec i mobilni uveliko postoje sa dva jezgra;)

Poslednja izmena:
Ako ti je dok gledas te snimke sa d90 procesor zauzet 100% onda nema tu neke logike, slab procesor ali ako su u mogucnosti da uzmes neku jacu grafiku i probas cisto da vidis da li ce ona poboljsati stanje.

OK, no nije mi jasno kako mogu blue ray ripovi a ne moze hd sa ovog nikona...

Poslednja izmena:
Kroz koji program gledas te snimke, jel ima u njemu info o fajlu koji gledas?

Potplayer? Bolji je od svih navedenih.

Poslednja izmena:
Radi sa pot pleyerom! Ne bas savrseno, no zadovoljan sam. No CPU bude na 100%

Pa mislim, zna se koji plejer je No1.;)
To je to, bolje od toga teško da ćeš izvući, jedino da malo klokneš CPU ako je moguće.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno