Šta je novo?

Intel Core2Duo E7200 ~2.53 i Gail Black Dragon 2x1GB

Zarkusi

Slavan
Učlanjen(a)
29.09.2008
Poena
455
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Da li neko ima neka iskustva sa klokovanjem ovog procesora ili neki predlog kako ga najefikasnije klokovati preko 3.0GHz-a?

Kod mene radi na 340 x 9,5, to jest na 3230MHz bez dizanja voltaže. Stabilan 100%, malo topliji, ali sad je hladno pa mu više ne smeta toplota ;):banana:!Sve u svemu Ok procesor, mogao bi još da ga teram, ali nema potrebe, ovo je sasvim OK.

Kod mene bez ikakvih drugih podešavanja CPU radi na 9x400 a memorija Geil ultra na 960 pri 2.15V.

Ja onda negde gresim jer na 333x9 ~3.0GHz komp nije hteo da se startuje i vratio je default vrednosti (266x9.5)
Memorija Gail 2x1GB 800MHz Black Dragon Gaming Edition

si podigao napon cpua/rama?

Poslednja izmena:
COOLER MASTER Hyper TX na 55% obrtaja idle 35C a load na 100% 50C.

Uspeo sam sa klokom 7.5x400 ~3.0GHz za pocetak dok ne kupim bolje hladjenje.Sa box kulerom idle temp je 36°C a pod Orthos Prime-om max 59°C.Napon je defaultni. Problem je bio u biosu koji je bio mnogo star. Oznaka mu je bila F3 a najnoviji je F9.

Super! Kad promenim kuler idem u nova osvajanja.

I da napomenem da su te temperature bile letos, a moja soba je u potkrovlju i nema klimu tako da je bilo jako toplo u sobi :)

Poslednja izmena:
Ovi dana mi stize Cooler Master K8 Hyper TX2 (naruceno u Pakomu pa dok stigne) pa cu probati

K8? To nece moci na LGA plochu, ako je K8 onda je to za AM2. E sad ne znam da li postoje 2 hyper TX-a jedan za LGA, a jedan za AM2. Jer ja sam uz moj hyper212 dobio adaptere tako da mozhe na oba socketa :)

Lose sam napisao naziv, obrisao sam s775 a ostavio k8

Ja imam TX2 i moze i na AMD i 775. Nego kupih i ja ovaj CPU svideo mi se a smeshna cena . Trenutno mi je na 3,5Ghz (1.26vcore) na box cooleru mada je sada dosta hladnije u sobi mislim da nece moci na leto toliko jer je idle sada 35 a full 66.
Za sada ovako sam zadovoljan ali bih zeleo neki drugi cooler umesto ovog TX2.Gledao sam thread za coolere one najbolje za 2008-mu pa mozda prodam ovaj moj 2180 koji mi je ostao pa uzmem neki od boljih coolera.Samo me mrzi da skidam plocu iz kucista:smoke::smoke::smoke:

Za sada ovako sam zadovoljan ali bih zeleo neki drugi cooler umesto ovog TX2.Gledao sam thread za coolere one najbolje za 2008-mu pa mozda prodam ovaj moj 2180 koji mi je ostao pa uzmem neki od boljih coolera.Samo me mrzi da skidam plocu iz kucista:smoke::smoke::smoke:[/QUOTE je napisao(la):
Za E7200 ti je sasvim dovoljan TX2

Ma problem je sto mi je jedna nozica oslabila i onako ona plastika se cesto izvlaci nije stabilno i nece da prodje skroz kroz rupe na ploci zato hocu da uzmem neki drugi cooler.

Kupio sam CM Hyper TX2 (pasta CM NanoFusion) i podigao procesor na 8x400 ~3.2GHz i napon na 1.17625 (default 1.15)
Temp: Idle 34°C a pod Orthos Prime-om (priority 9) max 46°C.
Poredjenja radi sa box kulerom na 7.5x400 ~3.0GHz temperature su bile 36°C Idle i 59°C pod Orthos Prime-om (priority 1)

Aj probacu cisto da vidim da li ce raditi mada mislim da je previse za 24/7

Podigao sam voltazu procesora na ~1.17 (default 1.15) zbog blagog overclocka na 3.0 ali mi CPU-Z u idle prikazuje 1.12 a pod Orthos-om 1.104. U cemu je stvar? Da li CPU-Z realno prikazuje voltazu i da li treba jos da dizem napon u biosu dok CPU-Z ne pokaze default-nih 1.15?

Nazad
Vrh Dno