Šta je novo?

Intel Core i5-4430 3.0 GHz ili Intel Core i5-3350P 3,1Ghz Box

Vick Tim

Cenjen
Učlanjen(a)
20.01.2011
Poena
154
Hoću da pazarim par novih stvari (proc, ploču i ram) pa me zanima još nečije mišljenje o ova dva proca. Prvi je novi 1150 socket a drugi stariji 1155. Koliko vredi da se ganjam da uzimam proc novijeg datuma ili da se držim starog proverenog 1155?

kad vec sklapas novu masinu idi na noviji socket

zašto bi se neko plašio novijeg? performanse uporedi na testovima, oc ok na strani je starije generacije ali kad već kupuješ novo onda je bolje da uzmeš poslednju generaciju i tako omogućiš sebi upgrade za god dve, jedino ako je razlika u ceni drasticna pa za dosta manje para nabavljaš predhodnu generaciju ali sa novom dobijaš bolju ploču i mogućnost za sledeci upgrade. Moje mišljenje...

A ne plašim se novijeg nikako, baš naprotiv. No baš testove i gledam, 3350 šije 4430 u gomili testova a čak je i nešto mizerno skuplji. Nahvališe 3350 podosta a sa 4430 i nisu nešto oduševljeni. Poenta je u tome što ja volim da budem miran 5-6 godina kada pazarim novi komp, ne jurim da radim često upgrade (trenutni komp mi traje 7 godina s tim što sam morao da kupim pre 2-3 godine gtx 260 jer mi je prethodna GT8600 otegla papke). Sada imam core 2 duo na 2.6ghz i 2 giga ddr2 rama. Malo je počelo da smara, pogotovo tih 2 giga memorije, te se denuh u ovaj pohod da se ponovim nekom iznad-srednjom klasom. :)

Poslednja izmena:
i5 nije potreban upgrade posle godinu-dve, cak sta vise, po mom misljenju, prosecnom korisniku moze da istraje i5 5-6 godina bez problema, tako da je svejedno koji ce soket uzeti, jer kad dodje vreme za promenu, promenice kompletnu masinu ;) tako da msm da je totalno svejedno da li 1150 ili 1155, jer upgrade nije toliko bitan, ako testovi stoje na strani 1155, onda sto da ne, 1150 ne donosi nista novo, ni novi sata, ni novi usb, ni novi pci, ni ddr4, apsolutno nista da bi rekao "e na 1150 imam to i to, a na 1155 to nema"...

Pa taj fazon, posle toliko vremena cu opet sve promeniti tako da mi novi socket ništa maltene ni ne znači. :)

pa ako ne menjas cesto onda uzmi jeftiniju :)

Ako ne menjam često, rado ću da dam više kinte za bolju stvar da ne bih morao da je menjam češće. :)

pa onda uzmi sta je bolje :) ja bih iskreno išao na noviju platformu i možda jači procesor

Poslednja izmena:
Ako ne menjam često, rado ću da dam više kinte za bolju stvar da ne bih morao da je menjam češće. :)

Ako tako stoje stvari i ako tako razmisljas, onda je logicno da ne uzmes ni jedan od ta dva procesora. Jednostavno, oba su ti zakljucana za platformu koju uzmes, a jos vaznije oba su ti zakljucana za performanse koje sa njima dobijas.

Sto znaci da ti treba 4670K i Z87 ploca, ili 3570K i Z77 ploca, zato sto dobijas sa njima bonus, da mozes da povecas performanse overklokom, ako i kad ti zatreba. Po meni vredi dodati razliku u novcu.

Sve to stoji al ima ljudi koji ne vole da klokuju i samim tim da pljunu pare za skupu plocu, jace napajanje, skupo hladjenje itd kao ja recimo;) koliko vidim pokretac teme je stavio non k procesore pa msm da razmislja isto kao i ja...nek se izjasni pa da vidimo sta mu je naj opcija ;)

Vrh Dno