Šta je novo?

INTEL CORE 2 DUO izbor?

AlBundy

Slavan
Učlanjen(a)
27.11.2006
Poena
309
Hocu da kupim
ploca GIGABYTE GA-965P-DQ6
procesor intel E6400 core 2 duo
memorija DDRII 1GB/ 800MhZ
graficka nvida 7600gt 256MB ddrIII
kuciste chieftec ili thermaltake
DVDRW peeoner 111

da li je to pametna kombinacija ili bi ste nesto dodali,oduzeli ili zamenili.planiram kad skupim pare da prvo kupim jos 1GB memorije pa posle cu kupiti jos bolji procesor.da li je ova ploca najbolji izbor za moje buduce nadogradjivanje.

Da si hteo bolje komsija, nebi mogao naci u danasnje vreme :wave: Sve u svemu pazarivaj to bez razmidljanja ako si u mogucnosti i ima da uzivas

Hocu da kupim
ploca GIGABYTE GA-965P-DQ6
procesor intel E6400 core 2 duo
memorija DDRII 1GB/ 800MhZ
graficka nvida 7600gt 256MB ddrIII
kuciste chieftec ili thermaltake
DVDRW peeoner 111

da li je to pametna kombinacija ili bi ste nesto dodali,oduzeli ili zamenili.planiram kad skupim pare da prvo kupim jos 1GB memorije pa posle cu kupiti jos bolji procesor.da li je ova ploca najbolji izbor za moje buduce nadogradjivanje.

Posto vidim da si novi ja boih recimo uze dosta jeftiniju 965 plocu(ali dosa)i za razliku uzeo E6600 i da te bog vidi,sve ostalo je ok.

Marko a sto bi to radio?

Duplo vise keša ,veći takt procesora,manji množilac(samim tim ti ne treba brža memorija) a svaki 6600 ide preko 2.9Ghz,sve su to prednosti konbinacije koju sam spomenuo.E sad Biostarove ploce su dosta jeftine(965) ,a i ne klokuju se lose(svaka moze da izgura 400Mhz+ stabilno) sto je dovoljno za 3.6Ghz,a samim tim treba ti memorija koja moye da izgura 800MHz,a za isti takt na allendaleu ce ti trebati memorija koja mora da radi na min 900MHz.Cenovno treba da se uklapa,a ubrzanje je dosta primetno.Primera radi allendale na 3.75Ghz pravi rez od 15.7s u super pi-u,dok na istoj frekvenciji i sa identicnim setovanjima conroe ide daleko ispod 14s.Pogledaj sta smo uradili sa Atijevim primerkom http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=107612&page=4&highlight=ati+fan+3.8Ghz
I da se ponovim za kraj,više keša-veći množilac-manji FSB-manji takt memorije=veća brzina;)

Poslednja izmena:
Ma stoji to druze moj ali neigraju svi super pi i neisplati se bas svakom da doda 100+ eura za 3% bolje performanse u pojedinim programima/igrama! Daleko od toga da je 6600 superiorniji, ali je pitanje da li se svakom isplati da ulaze u njega toliko. Ja licno bih radije uvek dodao tih 100e za vise memorije ili jacu kartu!!!

P.S. Mare nadam se da se vidimo uskoro!

Ma stoji to druze moj ali neigraju svi super pi i neisplati se bas svakom da doda 100+ eura za 3% bolje performanse u pojedinim programima/igrama! Daleko od toga da je 6600 superiorniji, ali je pitanje da li se svakom isplati da ulaze u njega toliko. Ja licno bih radije uvek dodao tih 100e za vise memorije ili jacu kartu!!!

P.S. Mare nadam se da se vidimo uskoro!
Razlika između ova dva CPU-a je 80eura ,a razlika izmenju biostara(koliko sam cuo)i GA Q6 je oko 70eura,sto ti dođe odprilike isto,ynači poenta je bila da za iste pare može bolje;)

pitanje je da li se isplati cak iako ce covek da radi rendering na toj masini, da li je isplatljivo dodati tih 80e za procesor i razliku od nekih ~600MHz, mozda bolje uzeti jos memorije umesto toga, ili graficku ako planira da se igra....

nije to losa ideja da uzmem biostar plocu i e6600.ali e6400 je 240eura a e6600 je 380,tako da mi je to 140eura razlika.inace treba mi za obradu video materijala,a od igrica nekad igram neku point klik avanturu ili eventualno fifu07,tako da bi mi bilo pametnije da sad ipak kupim ovo sto sam napisao sa boljom maticnom plocom jer ta ploca podrzava i procesore sa 4jezgra pa necu morati da razmisljam o ploci duze vreme,a svakako sam mislio kad skupim jos para da kupim za pocetak 1GB?800MhZ memorije,a kad jos skupim da kupim i bolji procesor A6600(ako dotle ne izadje neki bolji),zato bolje da sad dam vise para za plocu da bih mogao da nadogradjujem.

AlBundu: ama druze radice i taj 6400 na 3.2-3.5GHz kompresiju bez ikakvih problema veruj mi! Bolje ulozi pare u memoriju ili eventualno neki brz (raptor) hd.

moja greska,nesto sam se presao,oko 320-330eura je e6600.znaci razlika je 80-90eura zavisi od prodavnice.ali nemam bas sad toliko para,ali ko zna.inace prvo sto cu dodati je jos 1GB memorije(vidite sadsnju konfiguraciju u profilu imam 2gb memo,extra sam zadovoljan sa njom).

Odlicnu si kombinaciju komponenti sklopio, jedino kuciste ne moras da menjas, vidim iz potpisa da imas Chiefa od 400w, to je vise nego dovojlno za te komponente.

Neznam gde si nasao da e6600 kosta 380 pogledaj ovde
http://www.itsvet.com/Intel/pr-comp_comp_cpu-producer-46
Kosta 313 skoro 70 manje

Bas tako razlika izmedju procesora je oko 70-80eura,Q6 kosta preko 210eura,a biostar proveri pa vidi sta ti pricam,nisam ja ovo sve naveo cisto da bih nesto napisao.Ako dobijas conroe,koji se uz gore pomenute komponente,zajdno sa jednom biostar plocom,moze kupiti za iste pare,a oveklok i performase su u svakom slucaju vece sta bi ti na kraju uradio?:wave:

I ja sam napravio gresku,ako je 6600 skuplji od 6400 80eura,a GaQ6 skulja od biostarove 965 ploce vise od 100eura http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=114258
onda te mnoja kombinacija izadje jos jeftinije.:wall:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno