Koliki je najpouzdaniji klok za Intel Core 2 Duo E6750???Naravno imam njegov kuler koji se dobija u box varijanti...unapred Hvala!!!
@zdravko, glupost!
Shto se tiche E6750 cpu-a mogu slobodno rechi bez ikakvog sustezanja da je jedan od najboljih OC moguchnosti, ljudi su ga terali 4GHZ+ ja sam dolazio do 4GHZ ali nazhalost bilo je samo za slikanje, napajanje mi je SUX.
A shto se tiche 3.2 GHZ to je kao u cirkusu bez ikakvog napona samo je potrebno dichi 400x8 magistralu, shto se tiche 3.2-3.3 mozhe slobodno bez podizanja napona, shto se tiche 3.3+ onda je potrebno polako dizati voltazu kako bi se doshlo do stabilnog clock-a. Shto se tiche ulaganja u bolje cooler-e i tu se ne slazhem s' tobom, ja sam sve radio na BOX varijanti tako da uopshte nije problem sa njime, jedino shto sam morao staviti jedan 8cm cooler da direktno puva u cooler od CPU-a i jedan da puva u grafichku, tako da mi je sa time dosta reshen problem po pitanju grejanja CPU-a.
Ako lazhem nek' mi neko kazhe da lazhem pa da mu ishchupam grkljen, shala.
Pozdrav, ppl.![]()
Stvarno mi je neshto bezveze (govorim meni je bezveze) da danas neko kupi zver od CPU-a a da ga ne klokne malo za 24/7, default vrednost je po meni nikakva vrednost.@pocuca
Pa zavisi od primerka do primerka, evo na primer moj nemoze na 3.2ghz bez dizanja voltaze, na def voltazi moze na 3.0ghz, dok za 3.2 mu treba 1.39v, za 3.6 1.48v, a za 4ghz mu treba cak 1.7(govorim o voltazama potrebnom da prodje 2 sata orthosa)i wall mu je otprilike na 515, tako da ipak se ne moze uopsteno reci da svaki ide na X mhz sa Y v, a sto se tice teme i najpouzdanijeg kloka zavisi sta kome znaci pouzdan klok ali kao sto neko rece pre mene najpouzdaniji je default
Stvarno mi je neshto bezveze (govorim meni je bezveze) da danas neko kupi zver od CPU-a a da ga ne klokne malo za 24/7, default vrednost je po meni nikakva vrednost.
Shto se tiche 3.2 bez ikakve voltaze mozhe slobodno 24/7 da radi bez problema, govorim o E6750 GO reviziji, tako da nisam imao prilike da testiram ranije verzije, b2,b3...
Poshto su 1333MHz Conroe inteli svi G0 onda morash gledati Batch/Fpo i Pack Date pri kupovini, ili pri info-u o overkloku.
Batch koji ima poslednje dve cifre najblize nuli to znachi da je doabr batch.
Moj recimo je 3742A410, poslednje dve cifre su 1 i 0 shto je skoro najbolje, a mozesh i videti po performansama, 3.5GHz na def. voltazi, 1.38V za 3.6GHz a 3.8GHz stabilan na 1.50V. Naravno ima i boljih ali ni ovo nije loshe, ja sam na xs-u video momka sa 00 batchom koji radi 3.9GHz na malo preko 1.50V, moj to ne moze, treba mu vishe struje za to.
I gledash Pack Date, ako je neki oktobar i posle to su neshto bolji primerci..
To je u sushtini to za E6750, lutrija uglavnom...
Evo mojih testova za 6750, na 3,70 gHZ stabilan kao stena , na 3, 92 ide bez problema sa 1,65000 a sve to hladi OCZ Vendetta 2 kao od sale, u toku su testovi na 4,GHz Imao sam ga 3 minuta u ORTHOS-u full load sa naponom 1,65000 V , neophodno je malo povecati napon FSB magistrale ukoliko vam to ploca dozvoljava kod mene je to bilo neophodno za + 0,15V i obavezno DDR II overvoltage u mom slucaju to je bilo za + 0,50 V.
Matina ploca - Gigabyte P35 DS3P
CPU -Intel 6750
DDR II -Geil Ultra 8500
Power Supply - Thermal Take TR2 -500W
GPU - Gainward 8600 GT-GLH (OC)
HDD - WD - 500 GB SATA II 16 MB
http://rapidshare.com/files/128367787/3_70_GHz_Full_load.bmp.html
http://rapidshare.com/files/128368635/3_92_GHz_Full_load.bmp.html
Jako iskusno receno, samo neznam na osnovu kog iskustava mozes sve ovo da tvredis? Kad to budes reko onda mogu da ti poverujem. Ako si probao vise od 20razlicitih procesora te serije i doso do tog zakljucka prihvatam da si upravu.@zdravko, glupost!
Shto se tiche E6750 cpu-a mogu slobodno rechi bez ikakvog sustezanja da je jedan od najboljih OC moguchnosti, ljudi su ga terali 4GHZ+ ja sam dolazio do 4GHZ ali nazhalost bilo je samo za slikanje, napajanje mi je SUX.
A shto se tiche 3.2 GHZ to je kao u cirkusu bez ikakvog napona samo je potrebno dichi 400x8 magistralu, shto se tiche 3.2-3.3 mozhe slobodno bez podizanja napona, shto se tiche 3.3+ onda je potrebno polako dizati voltazu kako bi se doshlo do stabilnog clock-a. Shto se tiche ulaganja u bolje cooler-e i tu se ne slazhem s' tobom, ja sam sve radio na BOX varijanti tako da uopshte nije problem sa njime, jedino shto sam morao staviti jedan 8cm cooler da direktno puva u cooler od CPU-a i jedan da puva u grafichku, tako da mi je sa time dosta reshen problem po pitanju grejanja CPU-a.
Ako lazhem nek' mi neko kazhe da lazhem pa da mu ishchupam grkljen, shala.
Pozdrav, ppl.![]()
Evo mojih testova za 6750, na 3,70 gHZ stabilan kao stena , na 3, 92 ide bez problema sa 1,65000 a sve to hladi OCZ Vendetta 2 kao od sale, u toku su testovi na 4,GHz Imao sam ga 3 minuta u ORTHOS-u full load sa naponom 1,65000 V , neophodno je malo povecati napon FSB magistrale ukoliko vam to ploca dozvoljava kod mene je to bilo neophodno za + 0,15V i obavezno DDR II overvoltage u mom slucaju to je bilo za + 0,50 V.
Matina ploca - Gigabyte P35 DS3P
CPU -Intel 6750
DDR II -Geil Ultra 8500
Power Supply - Thermal Take TR2 -500W
GPU - Gainward 8600 GT-GLH (OC)
HDD - WD - 500 GB SATA II 16 MB
http://rapidshare.com/files/128367787/3_70_GHz_Full_load.bmp.html
http://rapidshare.com/files/128368635/3_92_GHz_Full_load.bmp.html
Da nije 1.65v previsok napon za procesor, bez obzira na dobro, ali ipak vazdušno hlađenje? Ja bih obratio pažnju na njegovu realnu radnu temperaturu.
Samo ti to spali :wave:
Pa jeste ali ako pogledas slike koje sam upload-ovao videces da je na 3,70GHz temp svega 57 c a za tracavih 200 MHz vise to jes 3,92 GHz podigao je temp za citavih 30 stepeni sto je jako puno, razlika u naponu je takodje velika do 1,6V je vrlo selektivna po 00,125V po koraku a preko 1,6V ide po 00500 a procesoru realno za taj clock od 3,92 GHz netreba 1,65v pre bih rekao 1,6125 ali ploca tako radi.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari