borab je napisao(la):Neko se zeznuo kod brace korejanaca.Izgleda neki remark, ali na nize?
Paradigma je napisao(la):S obzirom da je Intel odlucio da radikalno prekine sa 0.18u ovo i nije iznenadjenje. Jedino sto nije bilo najavljeno, bar ja nisam video tu najavu. Procesor je zaista Tualatin.
Paradigma je napisao(la):Problem je sto ne radi!
Chex je napisao(la):Imam ga.Radi na 1.2GHz bez problema.Nikakvo dizanje napona.
Chex je napisao(la):Slagao sam.Radi stabilno na 145. boom boom
Znaci nikakvo dizanje napona.Na 150 je podigao win ali je iskocio kad sam pokrenuo 3dmark.Mozda sa malim dizanjem napona ,ali nisam probao,bi proslo.
Vratio sam ga na 133zbog ostalih komponenti.
Inace ploca je 6OJA3T
Chex je napisao(la):Ajde salji na mail [email protected]
Chex je napisao(la):Evo ovako.Poslao mi Ivo Intelov programcic, njemu hvala,koji nekaze nista iznenadjujuce.
Expected freq.: CPU 900MHZ Sys.Bus:100MHz
Reported :CPU 1.2GHZ Sys Bus 133MHz
I jos kaze OVERCLOCKED FX
Chex je napisao(la):Evo ovako.Poslao mi Ivo Intelov programcic, njemu hvala,koji nekaze nista iznenadjujuce.
Expected freq.: CPU 900MHZ Sys.Bus:100MHz
Reported :CPU 1.2GHZ Sys Bus 133MHz
I jos kaze OVERCLOCKED FX
Chex je napisao(la):Intel Proc.Freq.ID Utility
magick je napisao(la):Ipak to jeste Tualatin: 256KB L2 keša, 0.13um proces, ... Pa mora nekako da se proda i škart.![]()
Očigledno je reč o Tualatin jezgru pošto procesor radi na 1.475V i izrađen je u 0.13um. Imaš podatan o količini L2 keša ( 256KB ), internom kloku ( 1200MHz ) i brzini magistrale ( 133MHz ) koja određuje njegov identitet ( PIII Tualatin ). Očigledno je reč o PIII procesoru, što je nešto bolje od CeleronaT pošto radi na 133MHz FSB-u. PIII Tualatin S je onaj što ima 512KB L2 keša.Spree je napisao(la):Nasao sam na tvom cenovniku PIII Tualatin sa 256K za 165e u PC House-u, sta je sad to?
Spree je napisao(la):![]()
![]()
![]()
Hey Magick to sto mi pise Newbie ispod nicka ne znaci da nisam u toku. Znam ja to sve, ali mi je navedena cena od 165e bila JAAAAAAAAKO cudna, jer na istom mestu ima PIII Copper na 1Ghz koji je skuplji, sto sam kasnije video, tako da ili je procesor lazan ili cena???
Logično bi bilo da Coopermine@1GHz bude skuplji pošto zauzima veću površinu na vaferu ( 0.18um vs 0.13um ). To je definitivno PIII Tualatin sa 256KB L2 keša. Ne vidim u čemu je zabuna kada sve lepo piše.Spree je napisao(la):![]()
![]()
![]()
Hey Magick to sto mi pise Newbie ispod nicka ne znaci da nisam u toku. Znam ja to sve, ali mi je navedena cena od 165e bila JAAAAAAAAKO cudna, jer na istom mestu ima PIII Copper na 1Ghz koji je skuplji, sto sam kasnije video, tako da ili je procesor lazan ili cena???
magick je napisao(la):Logično bi bilo da Coopermine@1GHz bude skuplji pošto zauzima veću površinu na vaferu ( 0.18um vs 0.13um ). To je definitivno PIII Tualatin sa 256KB L2 keša. Ne vidim u čemu je zabuna kada sve lepo piše.To šta je na slici nema veze ni sa čim, pa niste valjda mislili da će da slikaju cvaki CPU ponaosob.
Ako mu je magistrala na 133MHz onda nikako ne može biti Celeron. Znači ako ga ploča i Intel "CPUID utility" prepoznaju kao 9 x 133 = 1200MHz onda je definitivno PIII Tualatin sa 256KB L2 keša. Intel je tu napravio malu zbrku jer je najavljivao jedno, a onda pustio na tržište sve i svašta, verovatno da bi smanjio broj škartova.dejandj je napisao(la):Ma to je "Celeron" tualatin sa 256Kb L2 cache!
Samo oce da ga uvale kao PIII!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari