Šta je novo?

Intel Atom netbook-hitno

Mellow

Čuven
Učlanjen(a)
02.05.2002
Poena
619
Posto nisam bas najupoznatiji sa ovom temom, da li bi ste mogli da mi kazete koji je najbolji Netbook trenutno (koji kod nas moze da se kupi), do recimo 300 jura. Treba mi info hitno posto bih danas da ga uzmem.

Sve zavisi od toga koji su ti prioriteti.
Po performansama svi su oni prilično slični u tom cenovnom rangu.
Meni je recimo bilo najbitnije da ima dobru bateriju i autonomiju od barem 6 sati, pa sam tražio po tome.

I meni je najbitinji faktor bio autonomija, pa sam uzeo asus 1005 HA i zaista radi 6 sati na wifi.
Jedina recimo mana je sto kod nas ne stize model sa integrisanim bluetoothom.
A cini mi se da osim toga, autonomije i da li neki ima nesto integrisano ili ne, da su performanse svih atom netbooka slice, tj veoma skromne

Meni je Lenovo ispao pun pogodak, pored baterije: bluetooth koji se povezuje sa iPhone, instalacija Snow Leoparda (radi sve sem LAN-a, ali tu je wireless koji mu radi odlično)...treba li dalje...

treba dalje, koliko traje baterija pri gledanju divx-a na primer ?
Asus 1005HA sa 4400 baterijom - 315 do 320 minuta gledanja divx-a
mislim da je trenutno najbolja kupovina asus 1005P posto se kod nas nece pojaviti 1005PE (da opljunem po asusovom predstavnistvu - nikad nisu uvezli asusov top model netbuka)

Nisam imao priliku da gledam filmove,jer mi nije to trebalo, za sada. Ne kažem da je S10 najbolji, samo predlažem model koji je ok.

Imam takođe S10e, za sada je sve ok osim glossy monitora i moje barem baterije koja je troćeliska.

Msm, nemam se šta žaliti do sada, a pri tom furam windows 7.

treba dalje, koliko traje baterija pri gledanju divx-a na primer ?
Asus 1005HA sa 4400 baterijom - 315 do 320 minuta gledanja divx-a
mislim da je trenutno najbolja kupovina asus 1005P posto se kod nas nece pojaviti 1005PE (da opljunem po asusovom predstavnistvu - nikad nisu uvezli asusov top model netbuka)

ја јесам гледао филмове, али нисам мерио. Траје дуго...
Мада не верујем да траје краће од тог асуса, јер је батерија на s10e 4800mAh (52Wh), а сви они имају сличан хардвер унутра.
Ја на њему фурам слеквер...

Wind. Na njemu radi sve pod svakim OS-om. :) Proban Kubuntu, WinXp, Win7, OS-X Leopard i Snow Leopard.

Zavisi od baterije. Vecina netbukova ovde ima 3-cell. Takodje pominjani Asus ima bateriju od 63Wh (valjda 5800mAh, ne znam tacno) u vecini tih testova, ali ta verzija nije dosla u Srbiju (ja sam je cekao). :)
Tako da sto se tice ovih testova u sustini se svodi na kapacitet baterije koji nije uvek isti... A vecina ljudi jedinog gleda 3-cell i 6-cell kao da je to dovoljno informativno (Kao kad bi se sto se tice snage motora jedino raspitivali koliko ima cilindara, a ne i kubnih centimetara...)

Ja imam Asus eee 1005ha, baterija na winXP drzi oko 4 filma s' tim sto se ti filmovi vuku preko WiFi-a ... znam jer provodim noci buljenjem u serije i filmove. najduze traje na Win7 (meni se cini da je power save bolje odradjen) ali me iskreno mrzi da vracam Win7 jer sam vec sve podesio kako valja :D
Probao sam ubuntu remix, i jos neke stvari ali bez windows-a nije to to (rade heroji 3 kao zmaj :)). Jedina mana po meni je sto nije samo maaaalko brzi CPU (ili grafa ne znam sta mu je sporije) da moze da izvuce bar 30-40 fps-a u recimo Urban Terror-u i Quake3 i bio bi nezamenjiv.

Poslednja izmena:
Jedina mana po meni je sto nije samo maaaalko brzi CPU (ili grafa ne znam sta mu je sporije) da moze da izvuce bar 30-40 fps-a u recimo Urban Terror-u i Quake3 i bio bi nezamenjiv.

Graficka naravno, CPU jeste spor za danasnje standarde, ali je graficka stara skoro 10 godina, u vreme kad je izasla je bila spora za tadasnje igre, a u netbuku je verzija koja radi na 1/3 originalnog takta (zbog stednje baterije). :)

Tako da verujem da bi je prastari MX400 razbucao ko dete zvecku :wall:

Pa ne znam šta očekujete od netbook-a. Njemu igranje i nije namena.

720p kako koji, zavisi od bitrejta

bila je vest da je neko izbacio samostalni dekoder za hd i da mu je cena oko 30 dolara, bilo bi lepo da se pojavi neki netbuk sa tim dekoderom

Što se HD decodinga tiče stvar je da se stavi GPU koji to može da odradi. ION hebe kevu s tim samo što previše jede bateriju. Idealna je kombinacija integrisane grafike + "posvećena" koja se pali samo po potrebi. Da može da tera HD za mene bi netbook bio i sjajan HTPC koji bi' kačio samo po potrebi.
S obzirom da je na akciji i ovo je dobra ponuda
Baterija naravno traje nešto kraće, ali mnogo znači veća rezolucija.

Poslednja izmena:
mada posle malo vise koriscenja i jednog i drugog, definitivno glas za dell 1011 sa 6cell Lion baterijom, sve prednosti, garancija 3 godine, lagan, estetski lep, kvalitetna izrada, win 7 starter radi odlicno, baterija extra drzi, sve preporuke....

Vrh Dno