Šta je novo?

Intel 64P4 ili AMD64, potreban SAVET!!!

neogeo

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
10.08.2002
Poena
770
Treba da izaberem izmedju ova dva procesora:

1. Intel P4 2,66GHz, 1M L2, 533fsb, 64bit, LGA775

2. AMD Athlon64 2800+, soc754

Molim Vas pomozite da se odlucim!!!

HVALA!!!

Zaključak donesi sam. [(AMD Athlon64, 1,8GHz, NewCastle, L2 =512KB, SSE2) OR (AMD Athlon64, 1,8GHz, ClawHammer, L2 =512 OR 1024KB, SSE2)] vs. Intel Prescott 2,66GHz (L2 =1024KB, SSE3, HyperThreading).

Kako nisi naveo koji je CPU core, zato sam naveo dve varijante, NewCastle, ili ClawHammer.

Iako se dosta ljudi neće složiti, opet, dosta njih neargumentovano će braniti AMD, iako su svi procesori koje sam koristio i koristim u proteklih 6 meseci AMD, preporučujem Ti Intel Pentium. Razlozi su više L2 cashe-a, SSE3 SIMD instructions kao i HyperThreading, koji će pro futuro biti od značaja, što AMD CPU's tih revizija nemaju.

Poslednja izmena:
Mozda ti idavikov odgovor zvuchi bezveze, ali lepo ti je chovek rekao...
Ovde mozesh samo chuti navijachke pokliche... Neko ce reci amd neko intel, ali ti ipak morash sam odluchiti...
Da ne chekash puno, ovde ima vishe amd-ovih navijacha tako da mozesh unapred i znati shta ce ti ljudi odgovoriti...
Skoro pa si mogao i poll da otvorish.. :p
Ja glasam za amd, eto tolko od mene... :)

Da je AMD s939 u pitanju sigurno bih glasao za njega... Ali AMD s754 vs INTEL ????
Dajem glas INTEL-u iako sam AMD poklonik....
@Flight
To sto podrzava DDR2 nije neka prednost :)

a shto ne bi uzeo socket 939? npr sa Venice jezgrom? ja sam uzeo pre 10tak dana i veoma sam zadovoljan.
cak i ploce koji podrzavaju s-939 nisu nishta skuplje a sam cpu je skuplji za 40-tak evra. (govorim o Venice jezgru)
a imas cak i semprona sa socket-om 939 ali njemu je osiromashen L2-256
ja glasam za AMD ako je s-939 ..
a ako si bash resio izmedju 754 i Intela ? onda izbor ide na intela ... na tebi je da odlucish, ipak ces ti koristiti taj komp

zorz je napisao(la):
1. Intel P4 2,66GHz, 1M L2, 533fsb, 64bit, LGA775

Prema ovome što si napisao reč je o Intelovom procesoru koji ima oznaku 506. Taj procesor nema posržsku za ovde više puta pomenuti Hyper-Threading. Ni jedan procesor izdradjen u 90 ili 65 nanometara nema HT, ako mu FSB nije makar 800 i takt manji od 2,8 MHz - samo su Northwood procesori imali HT na već 2,4 GHz, i to opet samo oni kojma je FSB 800. Najjeftiniji model koji zadovoljava sve pobrojane funkcije (1MB L2, 64bit, LGA775) i ima HT je model 521.

Ji 4Tze je napisao(la):
zorz, a sta je to sto ti pise u signaturi?

Pa valjda je prodao do sada :D

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?p=763545#post763545

Poslednja izmena:
Pa nisam prodao tj. imam ono iz signature. Ali ako uzmem Intela hocu. Inace u Pitanju je Intel P4 506 bez HTa sto mu inace i ne tzreba jer sam imao prilike da isprobam 1dan P4 630 sa on i off HTom. Verovali ili ne HT ga usporava u sintet. testovima. Pa sada sam na muci da li da zadrzim A64 2800+@2,4G(asinh) na def volt. ili da uzmem ovog Intela 506. Stvarno neznam sta da radim!?!?!?
POMAGAJTE!!! :smash:

Auh, pa zar ti je bitno što ga usporava u sintetičkim testovima?! Zar nije bitnije kako se ponaša u svakodnevnom radu? Ja ne znam za tebe, ali ja ne bih stavljla u mašinu trenutno ništa što nema ili dva jezgra ili HT, ali zato svako od nas ima različite potrebe... Još jedna stvar: ne radi se tu samo o HT-u, već u o većem FSB-u, koji Preskotu prija. Ako nećeš da kupuješ ništa bolje od Intela, verovato ti je bolje da ostaneš na staroj mašini.

Poslednja izmena:
SoSo je napisao(la):
.....Ako nećeš da kupuješ ništa bolje od Intela, verovato ti je bolje da ostaneš na staroj mašini.

najbolje receno, malo cudan upgrejd, ti nije dosadno? :p
stvarno, gubis i vreme i zivce bespotrebno, osim ako ti nije gust da se zezas sa tim upgrejdovima, drugo HT ZNACI dosta
i nije samo prazna prica intela, stvarno daj "smooth" radu na racunaru, ali sa A2800+ na ovo ....nista se ne dobija posebno
Bolje cekaj nove intele ili idi na 939 ko covek

Nemas potrebe da vrsis nikakve promene, bolje kupi jos 512 rama ili bolju grafiku (ili oba) i postedi sebe maltretiranja.

Poslednja izmena:
Cena za 805 na pcberzi je 145e, ako je sa PDV-om to je vrh, ali ja cekam prvo 965 mnogo su skupe ove ploce sa 975 cipsetom.

Danas stizu:
-Intel Pentium D 805
-ASUS P5PL2(i945PL)
-TakeMS 2x515MB DDR2
Sta ce i kako bit kada ih sklopim videcemo. Javicu!
P.S. Opredelio sam se za najjeftiniju varijantu ploce u ASUS izvedbi(jer nije svejedno!)

POZDRAV! :bottle:

Nazad
Vrh Dno