Šta je novo?

Integrisani sb 5.1!?

Milos J.

Čuven
Učlanjen(a)
08.04.2002
Poena
619
Da li je zaista isto imati integrisani sb 5.1 ili uzeti ga posebno, tj. ako cu vec da kupujem novu plocu i zvucnu, da li da uzmem sa integrisanim sb 5.1 ? Svestan sam da ce verovatno koristiti sistemsku memoriju, ali da li je sve ostalo isto(pretpostavljam da mu ne treba puno memorije pa se to nece osetiti)?

Unapred hvala na odgovorima.

Milos J. je napisao(la):
Da li je zaista isto imati integrisani sb 5.1 ili uzeti ga posebno, tj. ako cu vec da kupujem novu plocu i zvucnu, da li da uzmem sa integrisanim sb 5.1 ? Svestan sam da ce verovatno koristiti sistemsku memoriju, ali da li je sve ostalo isto(pretpostavljam da mu ne treba puno memorije pa se to nece osetiti)?

Isto a nije bas isto...

Prvo sb5.1 ne znaci nista tj ima raznih takvih (CMI, Creative) su kod nas najcesci..

Oni jeftiniji su obicno integrisani...

Memorija prakticno ne igra nikakvu ulogu!

Ono sto je bitno to je da (oba) zauzimaju PCI magistralu zesce!

Pa kad ti ona treba (PCI) ti iscupas karticu i sve je cisto. Kod integrisanih kako gde, postoji opcija u BIOS-u da je iskljucis.

Valjda ti je sve jasno... Prakticno je sve jedno. Jeftinije resenje je obicno ova integrisana tj na ploci ali ima poprilicnu manu da NE radi kad overklokujes sistem na vecinu vrednosti sem apsolutno standardnih.
Ili ako je vrednost freqvence PCI magistrale zakljucana tj standardna.

Kupi Creative Live! 5.1 i neces pogresiti.

Milos J. je napisao(la):

Sa sadasnjim standardnim konfiguracijama, tesko da ces doci u situaciju da ti zvucna osetno optereti racunar. Glavna prednost npr. Live!5.1 u odnosu na integrisana resenja je jednostavno bolji kvalitet zvuka. Meni to znaci, a ti proceni za sebe. Ni integrisana resenja na novijim plocama nisu losa, ali je recimo vracanje sa Live! na integrisani ALC650 veoma bolno... :?

Ili Audigy Player ili Live! 5.1, ako uzimas Creative, a neces da prodajes kola da bi kupio zvucnu kartu ;)

taj live sam ja prodao jer nikako nisam uspeo da da nateram da mi rade i centralni i vufer u isto vreme.sve sam pokusao :rolleyes:

Vrh Dno