Šta je novo?

Integracija Mac mašina u Windows okruženje

castor

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2002
Poena
705
LM, tražeći danas nešto po insanelymac-u, naletim na ovo.

Post pokazuje neophodne korake podešavanja kako Mac, tako i Windows mrežnih opcija (i registry tweaks za Windows Domain server) za potpuno funkcionalnu integraciju Mac mašina u Windows radne grupe i domene.

Nadam se da će pomoći u odsudnim trenucima frustracije tokom podešavanja, kao i da će smanjiti muku oko ponekad mukotrpnog traženja informacija...

Pozdrav.

Uz taj clanak sam pre ~5 meseci uspesno ubacio Mac iBook u Windows 2003 domen okruzenje...

Najbitnije je odradi izmenu u polisi domena oko enkripcije odnosno nacina enkripcije saobracaja izmedju servera i radne stanice....

Radi i sada kako valja, tako da definitivno nista nije ne moguce :)

Posto i mac (naravno) koristi sambu za upadanje u windows radne grupe/domene, moje pitanje je - koja verzija sambe je instalirana na OSX?

Samba 3.0.X nativno moze da upada u windows domene bez tweakovanja icega na windows serveru, s'tim sto *nix masina mora da ima instaliranu neku od kerberos implementacija (recimo mit-kerberos paket).

Verzija je 3.0.25b. Inače, dobra stvar je što postoje logovi za sve, pa "sve" što te zanima možeš da poloviš po njima...

Edit: Zaboravih da je ovo samba iz Leopard-a, 10.5.0 (dakle, no update na 10.5.1)

Poslednja izmena:
Verzija je 3.0.25b. Inače, dobra stvar je što postoje logovi za sve, pa "sve" što te zanima možeš da poloviš po njima...

Edit: Zaboravih da je ovo samba iz Leopard-a, 10.5.0 (dakle, no update na 10.5.1)

Pa da, ipak je to *nixoidni OS, sto znaci da se (gotovo) sve zapisuje po log fajlovima.

Uz 10.5.1 vrlo verovatno dolazi jos novija samba, obzirom da verzije <3.0.28 imaju security propust koji eto bas tice logovanja na domen.

Pa kako saznati koja je verzija? Ja imam 10.5.1 mozemo lako da proverimo.

Veoma jednostavno. U /private/var/log imaš logove programa, tj. pokrenutih servisa (onih koji mogu da imaju log). Nađeš samba log (/private/var/log/samba/log.smbd) i tu ti piše samba svaša nešto... :d

:wave:

Vrh Dno