Šta je novo?

Insurgency - Half Life 2 Total Conversion Mod

Učlanjen(a)
03.10.2005
Poena
379
Napokon ce se pojaviti posle toliko slusanja o ovom famoznom modu.
Release Date :
07.06.2007.

Official Site :
http://www.insmod.net/home

Official Trailer :
http://www.insmod.net/downloads

Screenshots :
http://www.insmod.net/media

Mogu samo da kazem da je ovaj Source engine bas zahvalan za exploataciju!

Ostaje samo da cekamo 7.Jun!

P.S. Моlim moderatore da isprave gresku koju sam napravio u naslovu (Lifer) ... Hvala

Poslednja izmena:
Super info! Jedva čekam da isprobam ovo :D

pa.... po ovom traileru i nije nešto specijalno. Kopija BF-a 2 kako mi se čini.

pa.... po ovom traileru i nije nešto specijalno. Kopija BF-a 2 kako mi se čini.

Kao kad bih ja sad rekao da je Day Of Defeat Source kopija Call oF Duty ili Medal Of Honor. Na prvi, laicki pogled, svako bi to rekao, ali DOD je domaci zadatak i za MoH i za CoD. Verujem da ce i Insurgency po gameplayu (ne racunam avione, kamione) biti domaci zadatak za ubogi BF2 :)

DOD je skoro isti kao i COD u mp-u u modu sa zastavicama koji može da se primeni i na jednu i na drugu igru, probao sam oba i mogao bih da pišem o tome koliko hoćeš... ali nije o tome reč, da ne kradem temu. Ovaj mod iz ovog trailera deluje po malo naivno i jedine dve stvari koje mogu da se primete odatle su ta grafika, koja je definitivno lošija od one u BF2, kao i loše kretanje vojnika - kao da klize po terenu. To je naravno malo da se da konačan sud, a videćemo kakav je gameplay kad se mod konačno pojavi. Možda on izvuče nešto...

DOD je skoro isti kao i COD u mp-u u modu sa zastavicama koji može da se primeni i na jednu i na drugu igru, probao sam oba i mogao bih da pišem o tome koliko hoćeš... ali nije o tome reč, da ne kradem temu. Ovaj mod iz ovog trailera deluje po malo naivno i jedine dve stvari koje mogu da se primete odatle su ta grafika, koja je definitivno lošija od one u BF2, kao i loše kretanje vojnika - kao da klize po terenu. To je naravno malo da se da konačan sud, a videćemo kakav je gameplay kad se mod konačno pojavi. Možda on izvuče nešto...

Skoro isti? Mogu samo da se nasmejem na ovu konstataciju. Nebo i zemlja prijatelju. Trebao bi zaista da probas DOD, a ne da pricas napamet. BF2 gameplay uopste nije tesko nadmasiti, ono sto je BF serijal isticalo u odnosu na konkurenciju su vozila, avioni, a sada, svi smo svedoci, ozbiljniji serveri upravo to i izbegavaju, ide se na close combat po ulicama, uglavnom se igraju manje mape, i ono sto je bilo navodni adut, sada se i ne koristi. Dakle, garantujem (hazarderski) da ce Insurgency imati mnogo bolju atmosferu, ponasanje oruzja, gameplay, isto kao sto i Day OF Defeat Source ima u odnosu na bilo koji Call Of Duty naslov.

Igrao sam DOD poprilično dugo vreme, od kad se pojavio par godina, pa znam kakva je igra ;) Ali izgleda da pričamo o različitim DODima jer sam ja uglavnom sam igrao običan HL1 DOD. Kada se rame uz rame stave DOD i COD (onaj mod igri gde se zauzimaju zastavice, mislim da su to ubacili u COD:UO-u), igre su veoma veoma slične. Jedina razlika je u kretanju recimo i to je po meni bolje odrađeno u DODu, ali mi se COD u globalu više sviđa. :D

Što se tiče BFa 2, u pravu si to za vozila - totalno je neizbalansirana igra i zbog toga sam ja u poslednjih par meseci igranja te igre igrao Inf. only mape, dok nisam prešao na BF2142 gde nema tih balans prblema. ***, neću da uđem na server pun papana gde jedan baja seje bombe iz aviona ko konfete za novu godinu, a likovi na zemlji sakriveni po budžacima pokušavaju da ih izbegnu :-/

Nadam se da će ovaj mod pored ove, ne tako sjajne, grafike imati dobru atmosferu pa da bude vredan igranja. Videćemo uskoro ;)

DoD je i tako njesra sto se mene tice, mod za malu decu kojima je BF suvise kompleksan sa puno konkurencije, pa idu tamo gde je manja konkurencija :S: Pljujte kolko ocete. Sa druge strane BF2 ima dobro izbalansirana oruzja i vozila, barem za onog ko ima original i igra sa normalnim ljudima na normalnim serverima.

Ovo kad izadje igrace se 2 meseca i tajac.

Ma nije BF2 izbalansiran uopšte, izbalansiran je samo u inf. only modu, a ako već kažeš da je dobar sa dobrom ekipom - naravno da jeste, al to važi i za sve ostale igre. ;) BF2 je sada dobar samo zbog sledećih stvari: Vanila inf only, POE2, PR i to je to.

Ja sam DOD igrao sa dobrom ekipom :d

Ovaj mod će biti dobar za one koji imaju HL2 original, a ne kupuje im se BF2...

Poslednja izmena:
Poenta onoga sto sam hteo da kazem je to da je bezveze porediti nacin izvodjenja neke igre u multiplejeru ako se bazira samo i iskljucivo na mogucnostima istog. Da li je bolji q2 team deathmatch ili q3 team deatmatch ? da li se iz zakljucaka moze izvesti da je q2 rocket launcher bolji od ekvivalenta u q3 ? naravno da ne moze. Sve zavisi od mnogo faktora. Meni je bf2 sistem prevoznih sredstava isto zestoko neizbalansiran kad u timu nemam nikog ko dobro vozi avion, a u suprtnom timu ima lik koji sabija. Da li to znaci da je igra n-balansirana ili da je moj tim losiji ?

Verovatno se nisam lepo izrazio... pod neizbalansirana igra mislim na neiskorišćenost onog principa po kome se igre prave: papir-kamen-makaze, tj. da je svaka jedinica dobra za određenu vrstu zadataka, ali ne za sve, kao i da protiv nje postoje dobre kontra mere u obliku neke druge jedinice ili oružja. To su u potpunosti uspeli sa pešadijskim oružjem na inf. only mapama, ALI protiv vazdrušnih jedinica, koje su uvek bile prejake u BF serijalu, tj. do BF2142, jednostavno nema dobrih kontra-mera. Piloti imaju tonu prejakih bombi, mogu da izbegavaju rakete bez problema itd, a pešadija mora da se ograničava samo na stacionarne PVO rakete koje u većini slučajeva služe samo za ukras. Stvar bi bila dosta drugačija da taj PVO sistem koji su izmislili ima rakete koje imaju veći domet i zaista i pogađaju i uništavaju avione, ali... nemaju. Druga, još bolja opcija bi bila da pešadija ima stingere, ali.... nema. :-/

Naravno da dosta zavisi i od igrača, drugačije je kada se igra clanwar i sl, ali većina ljudi ovo igra iz zabave na javnim serverima i zbog njih dobar balans treba da postoji.

Ovo sam pričao o vanili, sa modovima je već druga stvar:

U Project Reality modu je postignut odličan balans tako što su uveli ograničenje prilikom izbora nekog od specijalnih oružja, tako što se veoma lako gine i tako što se dugo čeka na spawn. Za one koji se lože na realnost, GRAW i ostalo, ovo je pravi mod ;)

U Point of Existence 2 modu, koji je bukvalno ono što je BF2 vanila trebalo da bude, su uveli odličan balans između oružja i vozila i uveli su te famozne stingere, ali i jača PVO vozila. Trebalo je samo tako malo, pa da igra opet postane super zabavna i da ljudi ne moraju da se ograničavaju na inf. only, koji u suštini poništava sve što Battlefield predstavlja.

Trebalo je samo tako malo, pa da igra opet postane super zabavna i da ljudi ne moraju da se ograničavaju na inf. only, koji u suštini poništava sve što Battlefield predstavlja.

Potpisujem.

I meni insurgency deluje (po trejleru) da nece ispuniti iscekivanja. Jednostavno bice nesto sto je vec vidjeno. A da ne idemo dalje... gde su vozila? ... gde su sume i gore i/ili lisce neko... nesto ne izgleda bas... al zivi bili pa videli.

Narode, zasto ovo jos nije izaslo...?

Konacno je izasao i tezi nekih 650mb-a!

vidim igra je za dzabaka, da li to znaci da je i on-line igranje za zabaka ili mi treba original HL2 ili neki placeni account isl ?

treba ti HL2 original / steam nalog

jel steam nalog dzabe ? Od HL2 mi originala mi treba samo serial ?

steam nalog kreiras za dz ali posle ti treba cd key za igru ili da je kupis preko steam-a da bi je igrao, sto si verovatno vec znao :)

google>key words>pacsteam :-devil-:

ako neko moze da mi pomogne oko ovog moda i uputi u to kako da ga igram neka me kontaktira na PM. Imam ATI kartu, ne znam da li jos uvek vazi ono za vlasnike ATI-ja da mogu da za dz igram neki multiplejer i da skidam HL2 sa steam-a ili kako vec...

PS. zaboravite da sam pominjao free download HL2 :) Vidim da je free samo EP1 i neki deathmatch.

Poslednja izmena:
Nisam upućen, jel ovo mod za online igranje ili?

Goransteine, aj daj neko poređenje na relaciji Insurgency ~ GRAW ~ BF. Jel realistična ili fun based igra?

Uh, ja sam odusevljen modom. Zaintrigirao me maximalno. Ovo je jedna od igara koja uspeva da stvori takav gameplay da docara borbu bukvalno oko jednog jedinog coska. Osvajaju se checkpointi, rekao bih slicna prica kao u DOD, samo sto je drugacije upakovana. Medjutim, ovde je ponasanje podignuto na nivo vise. Nije sporo kao Ghost Recon recimo, ali igra nije ni brza, sto meni apsolutno odgovara. Svaka klasa nosi sa sobom i odredjen broj igraca, tako da nije moguce da u svakom momentu igrac izabere klasu koju zeli, sto je i normalno, jer bi u jednom momentu imali gomilu snajperista. Mape su sjajne, odlicno su docarali gradove Bliskog Istoka.
Medjutim, ova verzija bete jos uvek ima bugova, nestaju oruzja iz ruku saboraca, zapinje se na mestima gde ne bi trebalo da se zapinje, meni za izbor klase, ili tima, ume da se zaglavi, itd ... Ali to nimalo ne umanjuje kvalitet koji ovaj mod poseduje. Mogao bih slobodno reci, ovo je do sada najozbiljniji mod za Source Engine ...

Ovo zaista ne mogu porediti sa BF2, jer je meni BF2 bezveze, bez ikakve uvrede ali tako je.
Pre bih ovo mogao opisati kao mix DOD i GRAW filozofije ...

Ostatak shotova ovde :
http://www.pcigre.com/component/option,com_gallery2/Itemid,61/?g2_itemId=29970

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno