Šta je novo?

Instant messenger za manju firmu

TwistedMind

Čuven
Učlanjen(a)
30.05.2009
Poena
715
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5-13600KF & Noctua NH-D15S chromax.black
Matična ploča
Gigabyte Z790M AORUS ELITE AX
RAM
Corsair VENGEANCE 32GB (2 x 16GB) DDR5 6000MHz C36
GPU
ASRock RX 6700 XT Challenger Pro 12GB OC
Storage
1TB Samsung 990 PRO NVMe M.2 SSD
Zvuk
FiiO K7 + HiFiMan Sundara, Soundpeats H1 TWS
PSU
Seasonic Prime PX 850W Platinum
Kućište
Cooler Master Storm Trooper
Monitor
2x ASUS MG279Q
Miš & tastatura
Logitech G502 LIGHTSPEED & Asus ROG Falchion MX Brown
Ostale periferije
Playstation 5
Mobilni telefon
Xiaomi 14
Pametni uređaji
Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra GPS
Pristup internetu
  1. Optički internet
Da li neko može da preporuči dobar chat za firmu?
Do skoro smo koristili pidgin sa openfire serverom, ali to je iz nekog razloga nestabilno. Problemi su počeli da se javljaju kada smo se proširili na dve lokacije. Ili ne vidimo sve korisnike ili ne radi uopšte... Odlučili smo da se ne gnjavimo više sa lokalnim serverom već da koristimo neki od gotovih servisa. Trenutno smo na officechat koji je užasan. Spor je i ružan i sav je bljak.
gtalk (hangouts) nije resenje jer je potrebno koristiti firmine naloge, a ne kreirati nove google naloge.
skype nije lepo prihvaćen u firmi.

Dakle, potrebno nam je da instaliramo samo klijente na računarima i da možemo da se registrujemo svojom poslovnom adresom.

Dodatak:
Lan messenger takođe nije rešenje jer nismo baš u lokalu iako imamo mrežu za poslovnu aplikaciju.

Viber podrzava grupni chat a radi i pod windowsom...a i na mobilnim aparatima...

Viber i slični takođe nisu opcija jer opet ne možemo da odvojimo provatne i poslovne kontakte.

Slack? Učini mi se da je već bilo reči o ovome na nekoj temi. Radiće free verzija posao.

+1 za slack, iako ga nisam koristio deluje da je baš ono što vam je potrebno

Da, slack je pomenut već u drugoj temi gde sam postavio pitanje. Postovi će biti prebačeni i brisani.

Upravo sam kreirao slack team i isprobao osnovne stvari. Besplatna verzija ima mnogo više opcija nego što sam očekivao. Za svaku pohvalu stvarno.
Instalacija app i kreiranje naloga će verovatno biti prekomplikovani za manje napredne korisnike jer na početku zatrpava pitanjima i predlozima, što samo znači da će admin morati pojedinačno da instalira svuda.
Jedina mana koju sam za sada našao (i ovo iritira prilično) je što se desktop program ne podiže sakriven, a login nije baš munjevit. Prihvatljivo rešenje je start minimized.

Isprobaćemo u toku sledeće nedelje, mada mi se već sada mnogo više sviđa od office chat

I ima fanstastične opcije za impementaciju third party appova i funckija - nama recimo stižu rivjuovi sa app stora, play stora i trustpilota na jedan kanal.

Kod mene se koristi softros lan messenger, pokupi lepo imena sa active directory i milina, ima grupisanje na listi, ima pravljenje grupa, čuva grupnu i pojedinačnu konverzaciju...od juna prošle godine nije pao ni jednom...

Slack je dobar ako nije problem da sam Slack ima pristup komunikacijama.

Wickr ima test za poslovne korisnike, ali ne zna se cena trenutno (koja može biti problem).

https://www.wickr.com/business

Možete čak i Telegram, podržava 1000 članova po grupi. Podržava slanje do 1GB po fajlu. I sve formate.

Zavisi šta su potrebe firme.

Poslednja izmena:
Jeste zamenjen sa Skype for Business ili rebrendiran kako hoćeš.

Vrh Dno