Nedavno sam kupio računar. Ima na sebi windows 10 pro, legalno instaliran. Ali ja sam ga pokvario jer sam instalirao neke sumnjive programe. Obratio sam se prodavcu i on mi je dao windows link odakle mogu da skinem legalno windows 10 i da ga smestim na flash disk. To sam i uradio. Međutim kompjuter nema optički uređaj a uz računar mi je stigao i dvd disk za matičnu ploču.
Pa me zanima, jel mogu ja da instaliram sad taj win sa usb, da pregazim ceo sistem? Znam kako se instalira windows ali me buni to, što kad sam ušao u bios to je haos. Pre toga sam imao jako star kompjuter i bios je imao samo nekoliko opcija. Pa sad ne znam da li treba nešto da petljam po biosu, osim što ću staviti koji mi je primarni disk za boot. To. I da li mi treba uopšte ovaj dvd disk, možda win ima sve drajvere?
Ovo je konfiguracija:
CPU AM4 AMD Ryzen 5 5600G 6 cores 3.9 GHz (4.4 GHz) MPK
MSI B450M-A PRO MAX
DIMM DDR4 8GB 2666MHz
SSD M.2 NVMe 256GB Patriot
...
Unapred Hvala.
Pa me zanima, jel mogu ja da instaliram sad taj win sa usb, da pregazim ceo sistem? Znam kako se instalira windows ali me buni to, što kad sam ušao u bios to je haos. Pre toga sam imao jako star kompjuter i bios je imao samo nekoliko opcija. Pa sad ne znam da li treba nešto da petljam po biosu, osim što ću staviti koji mi je primarni disk za boot. To. I da li mi treba uopšte ovaj dvd disk, možda win ima sve drajvere?
Ovo je konfiguracija:
CPU AM4 AMD Ryzen 5 5600G 6 cores 3.9 GHz (4.4 GHz) MPK
MSI B450M-A PRO MAX
DIMM DDR4 8GB 2666MHz
SSD M.2 NVMe 256GB Patriot
...
Unapred Hvala.