Šta je novo?

Instaliranje programa - KAKO?

Machiavelli

Čuven
Učlanjen(a)
08.12.2003
Poena
619
nstalirao sam SuSE 9.0 po typical instalaciji, ali sam iskljucio GNOME.Nakon dva dana instalirao sam (barem mislim tako) GNOME i jos neke stvari (par igrica, i jos nekih drugih programa), ali posle restarta nije mi ponudjen GNOME.Samo KDE i jos par opcija (windowmaker...). Da li treba jos neko dodatno podesavanje ili je nesto drugo u pitanju.Takodje igrice i programe koje sam instalirao nisu se pojavili u "Start applications" meniju. Probao sam na vise nacina da instaliram iste programe. Iz YaST-a - "Install and Remove Software", pa kroz filtere "Selections" i "Package Groups".Zatim "Upgrade SuSE" odabirom istih programa, ali uvek isto.Iako status bar jasno pokazuje koji program se instalira, posle restarta kao da uopste nisu instalirani. Da li je i tu potrebno neko podesavanje ili nesto nije odradjeno kako treba? Sto se tice same instalacije mislim da sam sve OK uradio jer je proces cini mi se jednostavan (next,next...bez nekih silnih podesavanja). Isto tako masu executabilnih fajlova (aplikacija) nalazim na disku, a nemam ih u "Start applications". Ako neko moze da izdvoji koji minut vremena za objasnjenje, bilo kakvo, bila bi feshta.

Nazad
Vrh Dno