Šta je novo?

Instalacija XP sa USBa na starim racunarima?

alfaunits

Znamenit
Učlanjen(a)
24.06.2006
Poena
1,385
Izgleda da mi matori laptop (MSI S260 valjda) ne podrzava instalaciju sa USBa... radi drugde, ali kod njega vec na pocetku kaze da ne TxtSetup.sif corrupted i cao.

Seca li se neko da li i kako moze na tako starim racunarima da se instalira XP sa USBa? (CD nemam ni gde da narezem a da ne pominjem koliki je to smor tek)

Probaj sa rufus da napravis usb botabilni preko iso pa javi

ako laptop/ploca nemere da butuje sa usb-a,ugasio si i moraces preko diska.

alfaunits, plop linux ti ne odgovara?

MSI S260 ima CD rom , narezi XP sta ce ti fleska?

Nemam bre cd:) pise:)
Linux nije opcija nikako.
Moze boit sa USBa ali stalno mi javlja ovu gresku odmah pri bootu.
Videcu da li uopste mize i Hirens da se pokrene. Kako se odatle nastavlja? Ubaci druga fleska?

nLite je instalacija sa tweaked MSDN ISO fajla.
Bas sam ovo za winntbt hteo da probam danas.

Nemam bre cd:) pise:)
Linux nije opcija nikako.
Moze boit sa USBa ali stalno mi javlja ovu gresku odmah pri bootu.
Videcu da li uopste mize i Hirens da se pokrene. Kako se odatle nastavlja? Ubaci druga fleska?
Ne ubacuje se druga fleska. Procedura je jednostavna i cim dodjes do opcije provalices sta i kako. I ne troluj, znas ti mnogo vise a valjda nisi ni lenj. [emoji14]

Ne ubacuje se druga fleska. Procedura je jednostavna i cim dodjes do opcije provalices sta i kako. I ne troluj, znas ti mnogo vise a valjda nisi ni lenj. [emoji14]

Da trazim ili uopste rezem CD jesam lenj:)
Moracu Hirens da probam jer ni ove txtsetup nisu uridile plodom. Javile se nove greske.
Iste fleske rade unutar VMWarea.

Мени се и сада дешава да не крене инсталација Пенџера (било којих) са флешке и то углавном решим тако што поново спремим флешку али користим неки други програм. Којим програмом си правио и да ли си пробао рецимо на неком другом компу? Мада ... понекад морам да потражим неки DVD RW којих увек има у резерви. Док решим флешку, DVD заврши посао.

Opticki nemam vec 7-8 godina ako ne i duze. Nemam ni pisac:) Samo dvd-rw diskove imam ali mi ne znace sami za sebe:) a i smor je!
Fleska radi u novijim racunarima samo u ovom matorom javlja greske.

Odustao sam inace... pusticu sestrica da se za vikend bakce:)

Ne odustaj alfaunits, skoro sam se i ja zezao. Svaki install mi je radio, ali posle prvog ili drugog restarta neke greske i nisam uspeo. Na kraj sam resio bootovanjem HirensCD-a i iskopirao sa USB-a celu instalaciju XP-a na hard disk, pa sa njega pokrenuo, on iskopira onaj prvi deo i onda samo izadje i nista ti ne prijavi. Onda restart i on nastavi dalje sa hard diska i radilo je.

Kasno je, trebalo mi je u Nisu, sad sam u BG.

Opticki nemam vec 7-8 godina ako ne i duze. Nemam ni pisac:) Samo dvd-rw diskove imam ali mi ne znace sami za sebe:) a i smor je!
Fleska radi u novijim racunarima samo u ovom matorom javlja greske.

Odustao sam inace... pusticu sestrica da se za vikend bakce:)
Ovo, obzirom da na novijim kompovima radi a na tom starijem ne, moze biti u vezi sa USB standardom, mozda je u BIOS-u trebalo spustiti na 12Mbs ...imao sam takva iskustva da iako ploca ima i USB 2.0, butovanje radi samo kroz USB 1.1.

Radi boot, ali uvek nesto zeza. Prvo ono za TxtSetup.sif (reseno sa kopiranjem i preimenovanjem u WIN_NT.~BT), pa onda nepostojeci driver (koga ima u folderu!), pa onda neki BSOD, pa ne znam ni ja sta... previse gresaka nesto.

Nikada nisam mogao na njemu da preko USBa instaliram Windows, ali ranije sam imao Key za CD, sada ne znam gde mi je key :( (ima originalni XP za njega, ne mogu nove da rezem)

Takodje, i za djalfa vazi, ako uz Hirens koristis Firadisk driver onda je dovoljno nabaciti XP.iso image na flesku i menu.list prilagoditi tome pa ce raditi montovanje imidza u ramdrive i tokom prve i tokom druge faze sto bi verovatno uklonilo te probleme sa iscitavanjem nekih fajlova.

Ne znam na kojoj temi bas tacno, ali highone je predlozio resenje koje izgleda i bolje od ovoga sa hirensom, meni se svidelo i hteo da probam ali eto zaboravilo se. :(

Nazad
Vrh Dno