Šta je novo?

Instalacija XP-a sa hard diska

Proximus

Čuven
Učlanjen(a)
25.03.2002
Poena
619
juce mi je ortak doneo neki stari asus lap top da ga sredim... pao mu je sistem a DVD drajv mu ne radi pa ne mogu da ga reinstaliram sa CD-a...

e sad ja sam izvadio hard disk i ubacio ga u HDD 2.5 rack formatirao ga i zanima me kako sad da iskopiram win xp fajlove na njega da bi se nakon butovanja na lap topu pokrenula instalacija XP-a...??

juce mi je ortak doneo neki stari asus lap top da ga sredim... pao mu je sistem a DVD drajv mu ne radi pa ne mogu da ga reinstaliram sa CD-a...

e sad ja sam izvadio hard disk i ubacio ga u HDD 2.5 rack formatirao ga i zanima me kako sad da iskopiram win xp fajlove na njega da bi se nakon butovanja na lap topu pokrenula instalacija XP-a...??

Win 98 i Milenijum se lepo instaliraju sa harda. Za XP ne bih rekao da moze...Ima ona varijanta XP-a sa instalacijom na USB. Mozda bi nesto moglo da se nabudzi.

Ajde javi ako nesto uspes a odradis
----

Poslednja izmena:
ovaj link iznad mi ne moze pomoci.... meni treba da se instalacija pokrene nakon bootovanja sa harda

a lap top je star pa ne moze da se bootuje sa USB-a... znaci u opcijama postoji samo HDD, DVD, i Network

Možda da pozajmiš od nekoga (sa foruma) eksterni CD/DVD čitač/pisač?

Napravi malu butabilnu particiju sa, recimo FreeDOS-om i veliku FAT32 na koju treba da iskopiras i386 folder sa WinXP cd-a.
Podigni lap sa male particije, idi na veliku, udji u i386 folder i startuj WINNT.exe.
To bi trebalo da ti zavrsi posao. Kasnije mozes (valjda?) da konvertujes veliku particiju u NTFS.
Velika mora da bude FAT32 da bi DOS mogao da je vidi.

Mozda postoji i pametniji predlog ali ovo mi je prvo palo na pamet.

Javi sta si uradio.
poz.

Napravi malu butabilnu particiju sa, recimo FreeDOS-om i veliku FAT32 na koju treba da iskopiras i386 folder sa WinXP cd-a.
Podigni lap sa male particije, idi na veliku, udji u i386 folder i startuj WINNT.exe.
To bi trebalo da ti zavrsi posao. Kasnije mozes (valjda?) da konvertujes veliku particiju u NTFS.
A zasto ne bi napravio malu butabilnu particiju od 700MB i na nju da iskopira instalaciju XP-a?

Naravno, moze i tako. U tom slucaju o'ma formatira veliku u NTFS.

Vrh Dno