Šta je novo?

Instalacija XP-a (i Viste 32)-2 harda u Miror Raidu ne prepoznaje

lemic

Slavan
Učlanjen(a)
04.11.2007
Poena
330
Čito forum i ne nađoh svoj slučaj.Imam instaliranu Vistu ultimate 64, Sata Raid u Miroru, dve particije.Hoću da formatiram C particiju i postavim još jednu, i instaliram Last XP SP 3 i Vistu 32 na drugu,koju ću oformirati, znači 3 particije.Nisam formatiro već krenuo u instalaciju i neće da prepozna hardove.Čitajući forume, zaključih da mi trebaju drajveri za Satu da ih ubacim sa Nlite-om, kad videh da Last XP ima drajvere za Satu.U BIOS-u postoji "On chip sata type:

native ide
raid
ahci

Moguće je štiklirati samo jednu opciju, sada je u Raidu.Ploča je Gigabayte GA - MA78G-DS3H.U knjizi piše da kad traži 3 rd party SCSI or RAID driver da ubacim flopi sa AMD AHCI Compatible Raid Controler x 86 platform.Naravno da nemam flopi.Pokušo bi da ubacim Raid Sata drajver u Last Xp ali nisam siguran da je u tome rešenje.Čovek od koga sam uzeo instalacioni, kaže da bez problema ide instalacija na svim laptopovima sa sata hardovima ali se nije sretao sa raid kombinacijom.Ako isključim raid i izvršim instalaciju, kako da posle uključim raid, tj da i na drugi hard bude instaliran XP.

Pokušavao bez uspeha sa Nlite da ubacim drajver u Last XP.Neće ni u običan XP.(Pomagao i drugar koji to radi bolje od mene)

Jel im,a neki savet ili pomoć za pivo recimo...

Nazad
Vrh Dno