Šta je novo?

instalacija x64 OS-a

dejan2006

Slavan
Učlanjen(a)
06.08.2007
Poena
319
Kupio sam ACER Aspire 5530G
4 GB RAM-a
AMD Turion X2 Duo-core
250 GB HDD
ATI Mobility HD 3650

Na njemu je bila instalirana Vista Home Premium x32 , u originalu
Ja sam hteo da je obrisem i da instaliram Win 7 x64 Ultimate
Ali kada ubacim instalcioni duski , nece
Prijavljuje neku gresku
Da li je uopste moguce da instaliramo ovo sto sam zeleo na ovom laptopu ?
I u cemu je , po vama problem !!!!!!!!!!!!!
Kako da ubijem postojecu Vistu i da instaliram neku drugu ?

Hvala :type:

p.s.
da li treba da okacim sike prijavljenih greski ?
Inace , taj instalacioni disk radi u desktop racunaru
tako da nije greska do diska

Poslednja izmena:
prvo obrisi i reformatiraj particiju na kojoj je bila prethodna vista(postaraj se prvo da iams sve 64bitne drajvere skinute sa zvanicnog sajjta),zatim napravi novu particiju i dodeli joj prostora koliko zelis i na njega probaj da instaliras..ja sam danas instaliroa vistu ultimate x64 i win 7 i nema nikakvih problema isto na acer laptopu ali 7735z..bilo bi dobro da okacis sliku te greske d vidimo sta je problem

evo slika sa problemom

drajvere sam vec skinuo , nije to problem !
zanima me kako da obrisem onda ovu postojecu vistu
u bios-u sam isto podesio da 1st device bude dvd-rw ali i kada restartujem i butujem sa ovim diskom nista se ne desava

Poslednja izmena:
ova greska ti se javi jer ti imas vec 32bitnu verziju os-a(nebitno koji0 i pokusavas da instaliras iz njega 64bitnu sto nije moguce..takodje ovaj disk sto si ubacio i ovaj njegov proces ne secma se da se tako zove..mislim da si skinuo i narezao fake windows,jer pravi winows 7 ima u nazivu ovo client en,us.iso npr windows 7 7260_x64 fre.win7_rtm.090613-2110.client_en-us.ultimate ovo je moj sa microsoftovog sajta..ocisti malo optiku i glavu lasera i nabavi novi iso i narezei ga programom imgburn na najmanju brzinu mogucu koju ti daje

problem je resen

disk sa 7 nije bio butabilan
uzeo sam novi i sada je sve ok

u svakom slucaju hvala :type:

na to sam i mislio...nisi lepo narezao zato sam ti rekoa da menjas..drago mi je da si resio problem..

Nazad
Vrh Dno