kefalo81
Slavan
- Učlanjen(a)
- 26.04.2008
- Poena
- 350
Do sada sam samo jednom uz vašu pomoć i pomoć video klipova sa youtube, instalirao xp, i da kucnem u drvo ,radi dobro.
Sada moj stric koji je prije neki dan kupio komp donosi komp kod mene da mu to instaliram.
Sta da radim, kad mi jezik brži od pameti i ja se njemu ponudio
Mene interesuje koja je razlika u instalaciji kada imam nov hdd koji nije particionisan u odnosu na hdd na kome sam ja instalirao windows, koji je imao dvije particije i gdje sam ja brisao jednu, tj. formatirao i nastavio sa instalacijom.
Sta prije instalacije ja treba da odradim da bi dobio dvije particije.
Na koju veličinu particije da djelim.
PS. pošto čitam berzu, pročitao sam da postoji nekoliko načina odredjivanja particija pri čemu jedan traje više i kao logičniji je a drugi kraće.
Napominjem ovo radi otklanjanja rizika od gubitka struje nekim slučajem.
Nadam se da sam dobro postavio pitanje..
Unapred se zahvaljujem.
Sada moj stric koji je prije neki dan kupio komp donosi komp kod mene da mu to instaliram.
Sta da radim, kad mi jezik brži od pameti i ja se njemu ponudio
Mene interesuje koja je razlika u instalaciji kada imam nov hdd koji nije particionisan u odnosu na hdd na kome sam ja instalirao windows, koji je imao dvije particije i gdje sam ja brisao jednu, tj. formatirao i nastavio sa instalacijom.
Sta prije instalacije ja treba da odradim da bi dobio dvije particije.
Na koju veličinu particije da djelim.
PS. pošto čitam berzu, pročitao sam da postoji nekoliko načina odredjivanja particija pri čemu jedan traje više i kao logičniji je a drugi kraće.
Napominjem ovo radi otklanjanja rizika od gubitka struje nekim slučajem.
Nadam se da sam dobro postavio pitanje..
Unapred se zahvaljujem.