Šta je novo?

Instalacija win na nov hard, problem

Cvele

Čuven
Učlanjen(a)
22.06.2002
Poena
619
Cao svima,
Imam problem sa hardom WD 250gb... Kada hocu da instaliram winxp, komp krene sa ucitavanjem file-ova sa CD-a, i odjednom izbaci onaj glupavi plavi screen i kaze da resetujem i probam ponovo...I nema sanse da ga instaliram, a na WD 160gb sve ide kako treba... A kad odnesem kod drugara ovaj 250gb sve normalno instalira... :wall: Ploca je Asus P5B Deluxe,da nije do nje...? Hvala, pozdrav

Meni se nedavno slican problem pojavljivao kod instaliranja Viste x32. Hteo sam dual boot, sa XPom, i posle nedelju dana zezanja i istrazivanja sam shvatio da mogu da je ubacim samo na prvu particiju harda.

Nadam se da je i kod tebe problem te prirode.

Nikolaus
To za Vistu , uopšte za Windowse da treba da se instaliraju na prvu particiju harda nije tačno, može i na Extended particije

A šta kaže taj glupavi plavi screen ?

Nikolaus
To za Vistu , uopšte za Windowse da treba da se instaliraju na prvu particiju harda nije tačno, može i na Extended particije
?

Pa sta znam, kod mene je bilo tacno. Znaci na prvoj mi bio XP, na drugoj arhiva i na trecu sam hteo Vistu x32. Na trecu sam uspevao bez problema i XP i Vistu x64 ali tri razlicite verzije Viste x32 su mi pravile problem (zavrsi se instalacija i kod prvog podizanja, to jest zadnjeg restarta BOSD).

Znaci ne tvrdim da je to pravilo nego prenosim moje iskustvo.

PS: prva i treca su bile primarne, s tim sto je prva jos i skrivena bila da mi ne pravi se problem sa boot sector-om.

Poslednja izmena:
E tu je greška, to što je prva particija skrivena, i ja sam isto tako prvo pokušao, pa nije htelo, znači Win 7 na prvu particiju upisuje boot loader, bez obzira što ga instaliraš na 6-tu

A šta kaže taj glupavi plavi screen ?

kaze nesto tipa, ako imate anti virus iskljucite ga i ako ste ubacili nesto novo u komp, izvadite ga.... A jedina nova stvar je taj hard... stari iskljucim...I naravno, problem je samo sa instalacijom kod mene... kod drugara instaliram win, ubacim ga kod mene u komp i on podigne sistem i radi normalno... znaci samo instalacija...:zgran:

Nazad
Vrh Dno