Šta je novo?

instalacija w2k

minketa

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2002
Poena
619
HP Pavilion je u pitanju, K6 na 550MHz, 64 SDRAM-a, 100MHz magistrala... disk od 5GB. Elem, trebalo da instaliram w2k na ovu masinu. Probao sam up-grade, probao sam da krenem od cistog diska... i kako stigne do 'Starting Windows 2000' tu stane - i ni makac dalje. Ne cita ni CD, ni hard, ne reaguje na tastaturu.
Ne znam kako da preciznije opisem momenat u kom stane... recimo - kad ucita 4. boot disketu! E bas tu, na samom kraju... izadje plavi ekran, u zaglavlju stoji 'Windows 2000 Professional', a u dnu ta poruka: 'Starting Windows 2000 Professional'
Onada bi, valda, trebalo da krene s pripremom za instalaciju.

O cemu se radi?
Zasto nece da prodje ovu fazu?
Sta da radim?

PS. Probao sam da ga ostavim, da cekam... rek'o, proradice mozda. Cekao sam ga u toj fazi sat i po, odgledao sam film za to vreme. Nije se makao.

minketa je napisao(la):
HP Pavilion je u pitanju, K6 na 550MHz, 64 SDRAM-a, 100MHz magistrala... disk od 5GB. Elem, trebalo da instaliram w2k na ovu masinu. Probao sam up-grade, probao sam da krenem od cistog diska... i kako stigne do 'Starting Windows 2000' tu stane - i ni makac dalje. Ne cita ni CD, ni hard, ne reaguje na tastaturu.
Ne znam kako da preciznije opisem momenat u kom stane... recimo - kad ucita 4. boot disketu! E bas tu, na samom kraju... izadje plavi ekran, u zaglavlju stoji 'Windows 2000 Professional', a u dnu ta poruka: 'Starting Windows 2000 Professional'
Onada bi, valda, trebalo da krene s pripremom za instalaciju.

O cemu se radi?
Zasto nece da prodje ovu fazu?
Sta da radim?

PS. Probao sam da ga ostavim, da cekam... rek'o, proradice mozda. Cekao sam ga u toj fazi sat i po, odgledao sam film za to vreme. Nije se makao.

Jesi probao da butuješ mašinu sa Win2K diska pa tako da uradiš instalaciju?

Mozda bi flesovanje BIOSa pomoglo (imao sam slicnih problema sa XPom)

Cest problem kod Win2000 je ukoliko imas integrisanu zvucnu na ploci. Tad se zaglupi prilikom instalacije i nema sanse da je prodje.
Resenje je da iskljucis zvucnu u BIOS-u i instaliras WIN a kad zavrsis onda je ukljucis i stavis drivere.

Ne mora da znaci da je ovo ali probaj.

Nisam imao butabilni w2k disk, ali sam namestio onaj set od 4 flopija i sa njima butovao. Kad ucita i cetvrtu disketu, i kad treba da predje na pripremu za instalaciju - tu stane.
Verujem da bi se isto desilo i da sam imao butabilni CD.

Da iskljucim sound blaster, iz bios-a, to nisam probao. Interesantna ideja, poslusacu.
Mislio sam ja da mu se nesto od hardvera ne dopada, ali... opet, s druge strane, ipak je to HP. Misa mu pokislog, zar je moguce da ovako velika imena ne paze na kompatibilnost!?

U flash-ovanje bios-a se ne bih upustao... masina nije bila moja.

ja sam imao isti problem na istoj masini
resio sam ga tako sto sam promenio ram modul

Probaj da zamenish ram modul ili je do zvuchne.... Nego htedoh da primetim da je 64MB mlao za win2k system...

isti problem
pomaze samo flesovanje biosa

Nazad
Vrh Dno