Šta je novo?

Instalacija Ubuntu 12 na usb flash

Ateluv

Slavan
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poena
415
Da li je neko probao I da li moze da napravi kraci tutorijal ako je uspelo....ja sam pokusavao I nisan uspeo. Dakle ne livecd nego full instalscija na flash disk-u.

Obicno je tu problem grub2 bootloader da nece da bootuje sa usba sistem. Pa treba njega da sredis ili da ga zamenis sa nekim drugim bootloaderom. Na kraju kad to proradi, nema neke vajde sistem na flashu posto je ocajno sporo za bilo koji zahtevniji i/o, recimo instalacija paketa moze da traje satima.

Treba da napravis Live instalaciju sa persistant storage i to je to... ne treba izmisljati toplu vodu... to se radi sa Unetbootin... e sad ako nece da ti bootuje tako napravljen usb, onda imas nekih drugih problema...

npr meni sistem uglavnom ne bootuje sa 16gb usb 3 flasha... zato imam par od 8 i 4 :)

Treba da napravis Live instalaciju sa persistant storage i to je to... ne treba izmisljati toplu vodu... to se radi sa Unetbootin... e sad ako nece da ti bootuje tako napravljen usb, onda imas nekih drugih problema...

npr meni sistem uglavnom ne bootuje sa 16gb usb 3 flasha... zato imam par od 8 i 4 :)

Aj pojasni mali.. u pricipu shvatan.. da li moze uopste instalacija na 4gb

Може.. Изабереш у unetbootinu колико хоћеш простора да остане трајно и то се не брише кад искључиш рачунар..

Prilozi

• unboot.jpg
    unboot.jpg
    59.4 KB · Pregleda: 121
Ja sam koristio Pen Drive Linux's USB Installer koji mozes da skines sa Ubuntu sajta. Dobra stvar je sto sa tim programom mozes odma i da skines Ubuntu koji ti treba. Mada je meni radio boot na laptopu dok na Desktopu nije (sa istog flash-a).
Kapiram da je problem do maticne ploce...

Nazad
Vrh Dno