Šta je novo?

Instalacija sistema uz pomoc Cd-ova od drugog laptopa

Draxyn

Slavan
Učlanjen(a)
08.03.2008
Poena
304
Pozdrav,

Nakon sto mi je pao sistem na mom HP nc8430 laptopu izgubio sam i recovery particiju a HP uz novije laptopove ne salje diskove sa instalacijom sistema :(.

Narucio sam "Recovery Diskove", ali ko zna kada ce oni stici (mozda i za 2 meseca).

Drugi (stariji) HP Nx7010 laptop dolazi sa tim diskovima (Win XP SP1) i ja sam uzeo te diskove i instalirao Windows na ovaj novi laptop.

Instalacija me nije pitala ni za kakav S/N vec se sve regularno instaliralo. Skinuo sam drajvere sa interneta i SP2. Nikakve probleme nisam imao prilikom download-a windows update-a cak je i Genuine validacija prosla kod oba laptopa (!?)

Da li je pametno ovo sto sam uradio, i da li ce korisnik ovog starijeg laptopa imati nekakvih problema (recimo prilikom skidanja windows update-a, ili provere legalnosti) posto sam fakticki istu instalaciju instalirao na 2 sistema?

Ispod mog lap-topa se nalazi S/N od Windows-a, ali nigde mi on nije zatrazen? Zeleo bih da Windows na oba laptopa "bude" legalan kao sto je bio kada su laptopovi kupljeni.

Pozdrav i hvala na bilo kom odgovoru

Po vlasnika nx7010 nema nikakvih posledica a ti sacekaj te diskove koje si naruco pa kada stignu lepo instaliraj na svoj lap.

Hvala na odgovoru.

Problem je sto ce mozda stici i za 2 meseca :)

Pozdrav

trebao bi da mozes da promenis serijski, ukucas taj sa nalepnice i onda verovatno moras ponovo da aktiviras win... cudno mi je da je progutao to tek tako jer npr na thinkpadima dodje preaktiviran win, pa ako instaliras recovery sa te instalacije onda radi,a ako instaliras cisto onda ide goreopisana procedura... ako je verzija wina ista, imas nalepnicu, ne vidim sto bi iko imao problema...

Nazalost ne znam gde da ukucam taj serijski broj jer ga prilikom instalacije nije trazio. Ako moze neki hint gde i kako se to radi :)

Nesto sad razmisljam ako ga ja aktiviram sa ovim sistemom, da li cu posle da imam problema kada dobijem "originalne" recovery diskove (poslao sam serijski broj laptopa kada sam trazio te diskove od Pakom-a).

Vrh Dno