Šta je novo?

Instalacija programa na kompjuter sa Admin zaštitom

ivoludilo

Slavan
Učlanjen(a)
12.09.2009
Poena
345
Moja oprema  
Pametni uređaji
Garmin Fenix 7
Kao što glasi tema zna li neko kako instalirati program na kompjuter zaključan od strane administratora.Operativni sistem Win XP

Nikako... Probaj da koristis neku portable verziju programa

Zar nema neki način da se obiđe ili isključi zaštita.

Pa moze, ako znas password :) Ima jos fora da resetujes pass, ali ce admin da primeti :)

Pa poenta zastite/blokade je da ne mozes nista da uradis.

Slicnu blokadu imam i ja na poslu, pa za softver koji mi je potreban, koristim portable verzije.

Poslednja izmena:
Skines Hirens boot (http://www.hirensbootcd.org/download/) i napravis bootabilan cd.
Na njemu ima jedan lep programcic preko koga mozes da se ulogujes kao admin bez sifre (ne da mu obrises sifru) i kad resetujes komp da se vrati sifra na normalu.
Program je Kon-Boot 1.0

Izgleda da radi samo na 32 bit Windows ali zato i na linuxu

"Kon-Boot 1.0: To bypass Login Password of Windows (32bit, any password) and Linux login as kon-usr (Linux Freeware)."

Jesi li probao ovo? I da li zaista funkcioniše i ostavlja li bilo kakve tragove

Poslednja izmena:
Probao sam na par racunara.
Ponasa se kao da admin nema nikakvu sifru, stim da u samom windowsu kada udjes sa tim programom ne mozes nista da radis sa sifrom (brises, menjas itd). Posle restarta,sifra se vraca u normalu.

Na windows 7 sam probao i na racunaru koji je bio na domenu i na obicnom,ni na jednom ne funkcionise,tako da je ipak samo dobra stvar za xp :)

Sto se tragova tice, vidljivih ne ostavlja u pogledu da obrise sifru,napravi neki error ili nesto.
Sto se tice samih registara, iskreno ne znam,nisam toliko duboko cackao :)

Poslednja izmena:
Znači sa njim mogu da uđem ali nemogu da instaliram program već samo da razgledam

Pa moze, ako znas password :) Ima jos fora da resetujes pass, ali ce admin da primeti :)

Pa poenta zastite/blokade je da ne mozes nista da uradis.

Slicnu blokadu imam i ja na poslu, pa za softver koji mi je potreban, koristim portable verzije.
Meni ovo treba, s obzirom da je izgubljen pass za XP!

Kao što glasi tema zna li neko kako instalirati program na kompjuter zaključan od strane administratora.Operativni sistem Win XP

Trebas biti precizan sa ovakvim pitanjima, jer ja onda ne bih morao da postavim sledece pitanjce ;)
A zasto tebi to treba, i sta ti konkretno treba? Da razbijes zastitu na svom racunaru gde si zaboravio password, u kompletu ili da zeznes nekoga jer ti je cefnulo?:) (nema trece ovde)
Znam ovde dosta dzibera koji hoce da hakuju poslovni komp jer ne mogu da instaliraju neki svoj phone softver da bi prebacivale slike na Facebook ;)

Poslednja izmena:
Pošto sam i ja admin, nebi ti savetovao nikakvo igranje sa admin pasvordom. Ni instalacija programa ne dolazi u obzir u sopstvenoj režiji, veruj mi primetiću odmah. Ako ti neki program treba pitaj admina, mada tako ne izgleda - i oni su ljudi, milka i coca-cola čine čuda. Naravno program ne sme ni na koji način da pravi probleme (legalnost, bezbednost, ...).

Konkretno kad već pitate ,nije u pitanju instalacija programa na firminom kompjuteru već na kompjuteru klijenata kojima trebam da instaliram korisnički program.Program koji ja instaliram je legalan ali nailazim na sledeći problem,kada dođem kod pojedinih klijenata da instaliram program njima je kompjuter zaključan često od strane trećeg lica koje navodno održava kompjuter ili od njih samih pri čemu oni neznaju administratorsku lozinku ili je nemogu pribaviti danima ili su je zaboravili i slično.U svakom slučaju mnogi od njih nisu u mom gradu a ne prijave ili neznaju da im je kompjuter zaključan pa se ja vraćam nezavršenog posla.
Pozdrav

@Skull
Hvala za info

@ivoludilo
Onda je rešenje jednostavno, tu aplikaciju prebaci da bude portable i nećeš više imati problema. Kako to da odradiš pomoći će prijatelj gugle;)

Ja sam u jednoj državnoj ustanovi u Podgorici ludio od tih što "održavaju sistem". Ladno su morali da dođu da instališu čak i drajvere za Wacom tablu, takav ugovor je s njima. Tim smiješnije je bilo sljedeće - postavili su na svim kompovima User Accounte s šiframa, i tako to šljaka normalno godinama... ali ni na jednom kompu nisu izbrisali default Administrator nalog bez šifre, sa punim ovlašćenjima. :lupko: Prosto genijalno.

Postoji i software koji narežaš na cd i njega boot-uješ, tada on pronađe sve passworde na kompu i prikađe ti ih. Dalje je sve lako.

Problem je što na takav način klijent može da prekrši ugovor sa onima koji održavaju računare tj. da izgubi garanciju. A potom bi krivica bila na njemu

Tu si u pravu.
Ali ako već to želi onda sigurno zna šta radi.:crash:

amater33,koji je to program.Meni brat donese po neki laptop ili desktop računar iz CH,a on bude zaključan,traži šifru.Nekad uspem u safe mode-u,a sada mi je jedan tražio i u safe mode-u,pasword.Pa ako može pomoć......
Pozdrav....

Ali to nije sve,imam još jedan problem.Radi se o laptop računaru DELL inspiron 5100,ima mogućnost butavanja sa CD/DVD,USB....ali i posle podešavanja u biosu ni sa jednog ne pokreće instalaciju,šta li se dešava neznam.Ajde i da je neispravan CD/DVD čitač,ali zašto neće ni sa USB-a...

To ti je programčić ophcrack. :Klanjanje
http://ophcrack.sourceforge.net :happy:

Ja sam ga probao 3-4 puta kada mi je trebalo i samo jedanput nije pronašao pasword.
Ja sam koristio verziju koja se nareže na cd i boot-uje se sa njega.

Poslednja izmena:
@ironmanbg
Malo sa zakasnjenjem,ali reset passworda u XP-u je vrlo jednostavno,ne treba ti programi i sl,mene je X puta vadilo na poslu pri servisiranju...
Upalis komp,cim prodje BIOS POST screen stiskas F8,tj,ulazis u Safe Mode.
Ako uspes da udjes izbacice ti 2 ili vise Logon account-a,prvi je Administrator.
Kliknes na njega i ulazis sa full admin privilegijama.Odes na Accounts,Administrator i tu skines/promenis sifru.
Restart i pustis da normalno boot-uje XP i to je to

Mile, to je tačno, ali šta ako je šifra postavljena i na Administrator nalog, što je sasvim normalna pojava. :)

Sa malim zakašnjenjem,ovaj DELL koji mi je pravio probleme sa boot-om,rešio sam tako što sam zamenio optički uređaj,jer ga je on,valjda, blokirao i nije dozvoljavao boot-ovanje....Posle zamene optike,sve je išlo bez problema...Šta mislite da li je to mogući problem (optika)???

Naravno da je moguce...
Npr meni nedavno u firmi zvekno HDD,verovatno elektronika,ako je na masteru nema sanse da krene tj ne mere da butuje,radi pravilno samo kao USB drive...

Poslednja izmena:
hm ctrl+alt + 2puta del i onda unesi neki nalog tipa guest admin administrator itd... neke dell masine imaju password jumper :0 opasni su

Program WinBoost 2000 je dobar za zakljucavanja bez server okruzenja :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno