Šta je novo?

Instalacija PCI to Serial Port karte ????

Učlanjen(a)
24.01.2002
Poena
609
Dakle, nabavio sam VScom-ovu PCI to serial port kartu, skinuo sam drivere, instalirao ih ali kada prikacim neki uredjaj preko tog porta kompjuter ga jednostavno nevidi... Sta treba da se uradi kako bih aktivirao i taj, inace treci com port na racunaru ???

Unapred zahvalan,

Milosh The Great ,)

Ako sam dobro shvatio "sistem" vidi dodatni serijski port, ali ne vidi uredjaj koji je na njega prikacen. Kakav je to uredjaj koji kacis na dodatni port.
Iz kog razloga ti dva porta nisu dovoljna.
Pretpostavljam da npr. imas misa na jednom portu, externi modem na drugom. pa da ti je za nesto potreban i treci port. Jesi li probao da menjas parametre u Advanced properties porta.

U pitanju je data kabal mobilnog telefona koji treba da bude stalno povezan sa PC-ijem i da raspored prva dva Com porta je upravo takav, jedan je mouse, a drugi externi modem. Dakle brljao sam malko po advanced delu com porta ali bezuspesno. Napomena: na masini je Win XP Pro.

Sta i kako dalje ????

Unapred zahvalan,

Milosh The Great ,)

uf, nikad nisam povezivao mobilni sa racunarom, pa se nadam da ce se neko u medjuvremenu javiti da ti da detaljna uputstva, Inace, mislim da neces u device manageru naci da se prikazuje za port vezan model tvog mobilnog. Trebalo bi da stoji nesto kao serial data cable on port x . Valjda za tvoj mobilni ima i neki pc program za transfer podataka izmedju njega i telefona, pa probaj da vidis da li transfer ide kroz kabl - mozda se to desava ali to ne znas. Koji je model mobilnog (pa da ti se jave ljudi koji imaju isti).

E da, trebalo bi da budes siguran da se tvoj treci port ne sudara i deli irq-ove sa nekim od dva standardna, mada nisam uopste siguran kako to ide kada je port preko pci...
Koje Resources zauzima taj treci port?

Prikljucivao sam Nokiu na comp. preko takvog kabla i koristio sam LogoManager. Nista nisam cackao oko com portova, jednostavno, program je taj koji treba da prepozna / uspostavi vezu sa telefonom, ocu reci, u samom programu proveri da li ima nekih podesavanja...

Vrh Dno