Šta je novo?

Instalacija OS na notebook-u?

Aleksej

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
619
Drugarica mi je dala zadatak da joj sredim problem sa njenim laptopom. OS joj je XP Home Edition, bez ikakvog service pack-a. Na kompu je već više od 2 godine. Naravno, pun virusa, adware-a, spyware-a...Mislio sam da je to tralala kao i kod običnih računara, ali... Malo mi je poljuljalo samopouzdanje kada sam video nekakva 3 Rescue diska. Koliko sam razumeo, oni služe da vrate sistem, odnosno, preko njih se formatira hard i instalira svež sistem, ali nigde ne piše koji...

Nisam se usudio da bilo šta diram pre nego se konsultujem sa nekim ko to bolje zna. Radi se o Compaq Presario 700. Zanima me kako je moguće instalirati XP SP2. Jel isti postupak kao i kod ostalih računara? Može li neki kraći tutorial, ako se već ima neke razlike. Jako bi mi značilo da mi neko pomogne na bilo koji način.

Pozdrav.

Ta 3 rescue diska koja se dobijaju sluze da se povrati system na fabrichko stanje, znachi sa aplikacijama koje su ishle sa notebook rachunarom kada se kupljen. Ubacish prvi disk, pa ti on zatrazi drugi itd...Nravno, vraca ga na stanje kada je kupljen, znachi XP Home...U sluchaju da hocesh drugi OS ili isti, ali chistu instalaciju, procedura se ne menja u odnosu na bilo koji drugi rachunar.

Hvala mitnick. Ima li nekih dodatnih caka sa driverima? Vidim da ima dosta nekih compaq direktorijuma u root-u. Svaka info je dragocena.

Pozdrav.

Pa generalno bi trebao imati medju tim diskovima i disk drivers & utilities, ali nishta strashno ako ga ne vidish, ionako preporuchujem da odesh na site proizvodjacha i poskidash najnovije driver-e.

Hvala još jednom. Ako sjebem nešto, javiću :d

Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno