Šta je novo?

Instalacija novog Sata 2 diska?!

markko

Slavan
Učlanjen(a)
12.12.2007
Poena
304
Molim vas da mi pomognete oko sledećeg problema: dodao sam novi hd wd250 na ploču Asus P5g-mx preko SATA konektora, na IDE grani su mi wd80 (primary master) i Pioneer DVD rezač (primary slave).
Prilikom butovanja BIOS uz malo muke ne može da detektuje novi hd, javi Third (probao sam i Fourth) Master disc error, press f1... Posle ovog ne mogu da 1) uđem u Bios, i 2) ne mogu da podignem Windows zato što se restartuje pri BootScreen-u.
Takođe pri samom startovanju se čije zujanje iz novog hd-a nekih desetak sekudi. Zujanje se čuje u svim slučajevima osim kada se hd džampuje na drugi par s desna.

postoji mogucnost da je disk neispravan, probaj ga negde drugde,
ali pre toga porbaj i sa novim BIOS-em za plocu.
dzampere vrati na def.

hd je po defaultu bez džampera, a tada se čuje to zujanje. A i ažurirao sam BIOS.

Poslednja izmena:
Poslao sam hd u servis, javiću o čemu se radi.

Rekli su mi u servisu da je hd nepopravljiv i naravno poslaće mi novi. Nisam mog'o da dobijem nekoga ko bi mi dao detaljniju informaciju pa me zanima šta bi to moglo da bude?

Jel mozda u pitanju 2500aaks model?
Meni je upravo taj crk'o posle samo jednog dana rada. Ono sto sam primetio je da se iz diska povremeno culo vrlo tiho zujanje, vise nalik nekoj rezonanci, ali mu nisam pridavao neki znacaj posto je stvarno bilo jedva primetno.
Testirao sam i wd utilitijem, naravno kaze da je nepopravljiv. Pretpostavljam da je zveknula glava diska ...
Na reklamaciji je pa cemo vidimo...

Poslednja izmena:
Nije, JS ili AAJS, nisam siguran, kad sam kupovao nije bilo tih sa 16MB. Zujanje kod tog mog bivšeg je bilo bučno, ličilo je na neki alarm.

Nazad
Vrh Dno