Šta je novo?

Instalacija novih drajvera za i810 chip.- problem

bansek

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
619
Konfiguracija je :
Cel. 466 Mhz
Chaintech 6WIV i810 plocha sa integrisanom grafichkom i zvuchnom.
Skinem novije drajvere za grafichku sa intelovog sajta (mislim da i link sa chaintech sajta vodi ka intelu), instaliram ih i napravi se show!
Neke ranije instalirane igre rade, neke ne rade:
Sea Dogs - radi
Empire Earth - prodje uvodna animacija i monitor se zatamni, chuje se zvuk - al' se nishta ne vidi
Moorhuhn 2 - radi
Moorhuhn3 - jednom je izbaci u win. i blokirao ga, posle restarta, sledeci put je (M3) ugasio monitor!
Airxonix - neki put radi neki put ugasi monitor
Red Ace Squadron (Demo) - nece da se startuje - prijavljuje nesto kao video failure (mada u demou nema nikakvog videa) i kaze reinstaliraj DirectX (sto je i uradjeno, ali opet isto javlja). Testirao sam nove drajvere u Final Reality (3D Mark nema svrhe probati na ovoj konfiguraciji) i on pokazuje poboljsanja u 3D-u za oko 10-15%, ali i pad performansi u 2D-u za 2-5%.

Sad, kada vratim stare drajvere, javljaju se isti problemi (i810 grafic controlers (DC-100) v.2.4).Probao sam jos neke drajvere sa CD-a koji nemaju oznaku DC100, ali nishta. Kada mu kazem da sam pronadje najbolje drajvere on pokaze ove nove koje sam skinuo sa interneta (i jedino njih pokaze kao kompatibilne). One sa prateceg CD-a ne prikazuje, nego sam njih instalirao pomocu autorun-a sa CD-a.
Posle nekog vremena se jos vishe zatupavi i kao jedine kompatibilne drajvere nalazi PCI standard grafic adapter !!!
Sta da radim? U cemu je problem?
Moze li da bude problem to sto su i grafic adapter i ACPI controler na istom IRQ (9)?
Odakle mogu da se skinu noviji drajveri za i810 (koji najbolje ferceraju)?

bansek je napisao(la):
Konfiguracija je :
Cel. 466 Mhz
Chaintech 6WIV i810 plocha sa integrisanom grafichkom i zvuchnom.
Skinem novije drajvere za grafichku sa intelovog sajta (mislim da i link sa chaintech sajta vodi ka intelu), instaliram ih i napravi se show!
Neke ranije instalirane igre rade, neke ne rade:
Sea Dogs - radi
Empire Earth - prodje uvodna animacija i monitor se zatamni, chuje se zvuk - al' se nishta ne vidi
Moorhuhn 2 - radi
Moorhuhn3 - jednom je izbaci u win. i blokirao ga, posle restarta, sledeci put je (M3) ugasio monitor!
Airxonix - neki put radi neki put ugasi monitor
Red Ace Squadron (Demo) - nece da se startuje - prijavljuje nesto kao video failure (mada u demou nema nikakvog videa) i kaze reinstaliraj DirectX (sto je i uradjeno, ali opet isto javlja). Testirao sam nove drajvere u Final Reality (3D Mark nema svrhe probati na ovoj konfiguraciji) i on pokazuje poboljsanja u 3D-u za oko 10-15%, ali i pad performansi u 2D-u za 2-5%.

Sad, kada vratim stare drajvere, javljaju se isti problemi (i810 grafic controlers (DC-100) v.2.4).Probao sam jos neke drajvere sa CD-a koji nemaju oznaku DC100, ali nishta. Kada mu kazem da sam pronadje najbolje drajvere on pokaze ove nove koje sam skinuo sa interneta (i jedino njih pokaze kao kompatibilne). One sa prateceg CD-a ne prikazuje, nego sam njih instalirao pomocu autorun-a sa CD-a.
Posle nekog vremena se jos vishe zatupavi i kao jedine kompatibilne drajvere nalazi PCI standard grafic adapter !!!
Sta da radim? U cemu je problem?
Moze li da bude problem to sto su i grafic adapter i ACPI controler na istom IRQ (9)?
Odakle mogu da se skinu noviji drajveri za i810 (koji najbolje ferceraju)?
Pa vrati stare drajvere sa kojima je radilo .

Najjednostavnije resenje - Instaliraj ponovo windows:)

Necete verovati. Meni se sinoc desio slican problem. Otisao kod ortaka da instaliramo WinMe. Inst. prodje ok - Me prepozna sve (u pitanju je i810 sa Cel500). Radi sve ok, a kad pustim DivX filmove, oni uzasno izgledaju - slika je kao na TFT monitorima, boje su poput plastelina... Probam da instaliram najnovije drajvere oni kazu da sistem vec podrzava i810 i odbije instalaciju. Uzmem stare drajvere (koje pristane da instalira???), i tek onda pocne da brljavi u DivX. Problem je u prvo bio samo u MicroDVD playeru, da bi sada u svim playerima bilo isto. Koristio sam sve moguce kodeke ali ne pomaze:( .Ovo me samo navodi na zakljucak da definitivno treba izbegavati integrisana resenja.

Skinem sa intelovog sajta drajvere za 81x chipset (810 i 815), odem kod druga, instaliram ih, restartujem sistem i pojavi se plavi ekran pri podizanju Win-a ! "Press any key" => i crn ekran !!!
Restartujem u sejf mod, stavim Standard PCI adapter, restartujem - radi. Stavim stare drajvere, restartujem, opet plavi ekran! Probam jos neke intel drajvere - opet isto. Preinstaliram Win (Me preko 98-ice) i nista se ne menja! Probam opet neke drajvere i upale jedni koje sam skinuo sa neta prosli put.
Probam Empire Earth, opet se ugasi monitor. Probam Airxonix- isto! Sea Dogs - radi. Pustim Final Reality test - AGP benchmark - 16 MB, ugasi monitor. Pustim taj test, samo stavim - 4 Mb, test prodje, stavim 6.3 Mb- prodje, stavim 9 Mb - ugasi se monitor :confused: !
Restart, pa odem u BIOS i stavim AGP memory -> 64MB ( umesto 32 kako je bilo), startujem opet Final Reality AGP test i prodje test i na 9 i na 16 Mb (moj drug ima ukupno 64 Mb SDRAM).
I Airxonix proradi, ali Empire Earth nikako!
Da li neko prckanje po BIOSU moze da pomogne? Mozda, setovanja memorije? Nece li nesto da se sj**e ako u BIOSU ucitam default (safe) podesavanja?:(

U gore napisanom reply, pod "plavi ekran" mislim na plavi ekran smrti (BSOD) :)

Poslednja izmena od urednika:
Vrh Dno