Šta je novo?

Instalacija na USB

• Začetnik teme Začetnik teme Chupo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Chupo

Slavan
Učlanjen(a)
02.12.2007
Poena
380
Znam da malo smaram sa "instalacija" thread-ovima, ali moram... bar malo. :wave:

Imam ovo:
dsc01631.jpg

Da skratim pricu, u pitanju je miniITX masina, u kojoj nema mesta za "konvencionalni" HDD, vec jedino za USB flash device, ploca podrzava boot sa USB-a, probao sam instalaciju sa CD-a, ali kada sistem treba prvi put da butuje sa USB-a popijem BSOD. Znam da moraju neki fajlovi da se izmenjaju, samo koji? :smash:

Racunar sa slike ce raditi kao CNC stanica, na kojoj performanse nisu bitne tako da predloge za alternativu USB-flashu preskocite. Takodje jako malo podataka ce se upisivati, sto ce garantovati dugotrajnost flash-a.

Zasad znam da treba da ugasim pagefile i da formatiram HDD u FAT32, a sta dalje?

Unapred veoma zahvalan. :wave::type:

Poslednja izmena:
ne mogu da ne preporucim alternativu u vidu CF kartice sa adapterom na IDE. takodje mozes naci za sitne pare 2.5" hdd koji garant staje.
obe varijante su dosta pouzdanije

Znas kako, cini mi se da ti je najbrza (i meni jedino poznata) varijanta da butovanje odradis preko grub4dos-a i neke Live varijante XP-a ili Vista/7. Nisam bas siguran da moze instalacija i butovanje sa flesha kao da je hdd u pitanju.
Dakle, pripremis USB na sledeci nacin, iako program koji cu navesti ima HP format tool, ovako si siguran da si sve odradio kako treba:

diskpart
select disk 1
clean
create partition primary
select partition 1
active
format fs=fat32
assign
exit

Ovo sve u command promptu, a predhodno vidis koji disk ti je usb (ovde je navedeno da se radi o disk 1).
Nakon ovoga skines program WinSetupFromUSB. Kada ga startujes izaberes, u zavisnosti koju Live varijantu ces upotrebiti, ili UBCD4Win/BartPE (za Live XP) ili Vista setup/PE (za Live Vista/7).
Po meni najbolja Live varijanta (XP), ukoliko ti ne smeta sto je 90% na ruskom, je Alkid... 😉
E sad, ne znam za sta ces koristiti navedeno, sta treba da se startuje pod OS-om, i da li ce to sto ti treba uopste moci pod Live varijantom.

Imas gotove skripte za install Lite XP- na netu, sve odradi sam.

Pratio sam ovo.

Izlega kao loša kopija nekog nemačkog članka ali nebitno. Na SP3 CD-u mi izbaci neku grešku u TXTSETUP.TIF fajli, a ako ostavim one stavke koje se u njemu menjaju na oba mesta, ništa ne dobijam.

Jedino što mi preostaje jeste pokušaj sa SP1 CD-om sa kojim je i "autor" članka radio.

Nazad
Vrh Dno