Šta je novo?

instalacija modema pod linuxom, dajte pomozite

misterno

Čuven
Učlanjen(a)
01.04.2003
Poena
619
u pitanju je intel ambient modem,
Skinuo sam drajvere za suse 8.2 sa intelovog sajta, instalacija nije bas onakva kako pise u readme fajlu
ali mislim da sam instalirao modem, samo ga treba podesiti (valjda)
kada otkucam 'minicom' modem malo kvrcne ali mi ne daje normalan terminal window vec stalno skroluje na dole i
povremeno ispisuje OK cini mi se da i izbacuje nocarier.
probao sam da sa "minicom -s" konfigurisem modem i uneo sam mu init string skinut sa TELEMIT-om iz windowsa
al opet nista, sta da mu radim? kako da ga podesim ili mozda ti drajveri nevaljaju al koje druge?
koji init string da mu ubacim ili kako uopste da znam da li on radi
dajte da instaliram modem pa da batalim vise ovaj winXP, muka mi je od njega

malo znam o linuxu pa mi je to i problem :smoke:

e umedjuvremenu sam insatlirao modem, neznam vise ni kako ni sa kojim drajverima i podesavanjima , ali evo ovo pisem iz suse-a

koje programe koristite inace za zamenu outlooka i IE, ova mozilla mi nekako sugava jos i nanemackom

Probaj kinternet za konektovanje, a mozilla za web i mail.

Ne znam sto ti deluje sugavo, promeni skin pa ce da lici na Netscape!

Ovo oko nemackog ?!?

Probaj xisp-2.7 za konektovanje, a za mail kmail ili tako nesto, zavisi od x okruzenja koje koristis (ili si instalirao), mada moze i pine, i claws i tako dalje.

hvala na predlozima, videcu , pa sta mi se svidi, inace pod mozilom mi slova deluju nekako krzavo, gruba,

a to na nemackom , pa kada sam pokrenuo mozillu sama se startovala na nemackom pa mi je trebalo dota da ubodem gde to da promenim

koristim inace windowmaker

pozdrav!

Ako hoćeš nešto baš kao Outlook, onda uzmi Evolution. Mada ja to ne volim, pa koristim Sylpheed ili KMail [u zavisnosti od raspoloženja 😉].

Za web ja koristim Mozilla Firefox. Ako je budeš skidao, gledaj da u menu arhive stoji gtk2+xft. U Mozilli koja dolazi u distrou su ti fontovi grubi, jer je ona kompajlirana za GTK+, a ova koju ćeš skinuti je kompajlirana za GTK+2 uz podršku za XFT, pa fontovi izgledaju veoma lepo 😉 U početku korišćenja linuxa sam koristio i Operu, ali sam nju batalio jer se plaća....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno