Šta je novo?

Instalacija Detonatora

Hornet

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Molio bih da mi neko objasni kako se menjaju detonatori na XP-u. Ja sam jos na 21.81 koje sam stavio posle instalacije XP-a. Naime, kada uradim deinstalaciju starih detonatora, da li se posle toga resetuje, i na koje drivere se vrati ?. Kako ide posle toga. Da li NVmax radi pod XP ? Kako se resava 60 Hz refresh rate fix u igrama kada nvreffix ne radi sa Detonatorima novijim od 27.41?

Za razliku od 98-ce i ME-a pod XP-om se detonatori ne deinstaliraju vec samo instaliras nove, jer "najdalje" sto mozes da ides je da se vratis na one XP-ove, znaci nema kao ranije deinstalacija pa instalacija SVGA drajvera itd itd, resenje koje se meni licno bas ne dopada posto ne mozes nikada da znas da li si "ocistio" sve ostatke prethodnog drajvera (npr. cuveni Detonator Destroyer ne radi pod XP-om) - ali valjda je Billy pametniji od mene :D

Uostalom kad skines bilo koje detonatore imas lep ReadMe file, samo ga prati i sve ce da bude OK.

Za NVMax na XP-u nemam pojma, ali znam da je razvoj NVMax-a obustavljen, njegov autor vise ne pruza nikakvu podrsku za njega, sto je dosta "sumnjivo". Umesto njega preporucio bih ti GTU (Geforce Tweak Utility), koji je funkcionalno gotovo isti a ima i mnogo vise opcija za podesavanje.

Sto se tice NVRefresh Rate Fix-a, nemoj da se ljutis, upotrebi molim te search opciju, samo sam ja licno vec tri puta pisao detaljno o tome, a verovatno i ostali jos po koji put...ne mogu vise :(

Za osvezavanje potrazi refresh rate fix programcic preko google-a.

Deinstalacija ?

Hvala na pomoci, samo ako zaista ne treba prvo da se stari deinstalisu, onda je ovo pogresno sto su u NVidii napisali u .pdf file-u za 28.32

"It is highly recommended that you follow the steps in this section to
completely uninstall the NVIDIA Display Driver software before
updating to a new version of the software" (strana 24)

Fille se zove NVidia display properties guide

Kakav .pdf file ??? Gde si to pronasao, ajd daj neki link da vidimo o cemu se radi...
To sto si citirao...verovatno se misli generalno :confused: , u svakom slucaju je u kontradikciji sa Read Me file-om koji se odnosi na XP konkretno...

Re: Deinstalacija ?

Hornet je napisao(la):
Hvala na pomoci, samo ako zaista ne treba prvo da se stari deinstalisu, onda je ovo pogresno sto su u NVidii napisali u .pdf file-u za 28.32

ja sam instalirao novi tako sto sam prethodni detonator drajver pregazio i sve sljaka bez problema za sada, mislim da nije potrebno deinstalirati prethodni drajver.

File se zove Nividiadisplaypropsguide.pdf, a tezak je oko 10,5 MB nalazi se na www.nvidia.com/drivers tamo odakle se skidaju zvanicni detonatori za XP, a to sto sam napisao je na strani 24 tog filke-a. Znam da za ostatak mog prvog pitanja postoje gotova resenja u vidu modifikovanog inf file-a tako da radi nvreffix, samoonda se postavlja pitanje rada TVToola i dodavanja custom rezolucija tipa 768X576. I jos mislima da je bolje drzati se zvanicnog Nvidia inf file koji je sada u compressed formatu.

U zelji da budem racionalan, pa da ne pokrecem novi thread, molim da mi kaze, neko ko zna, koji su Detonatori najbolji za Win 9x/Me, a koji za Win XP!?
Imam dual boot masinu i GeForce 2 MX.

Hvala!

Nazad
Vrh Dno