Šta je novo?

Instalacija counter strike 1.6 na win server 2008R2?

cicgo

Cenjen
Učlanjen(a)
04.03.2011
Poena
150
Pozdrav svima.
U skoli smo dobili novi racunarski kabinet. Imamo server 2008R2 koji do sada nisam aktivno koristio. Hocu klincima da instaliram cs1.6, vec me nedelju dana jure i mole. Imaju nekoliko ekipa i hteli bi turnir da organizuju. Do sada smo imali kabinet peer-to-peer i na svakom smo imali instaliran cs 1.6. Koristili smo neki od servera na web-u i to je funkcionisalo.
Bio bih zahvalam ako bi me neko uputio na neku literaturu (skracenu) ili na neko uputstvo. Nikada do sada nisam instalirao source igrice na serveru.
Pozdrav

To sto je server nije nista posebno bitno za igrice - osim sto treba da se enabluje Hardware Acceleration za graficku koji je po defaultu iskljucen (u Display Properties). E sad zasto server ima dobru grafiku je drugo ;)

E sad mislim da CS1.6 ne radi na Windows 7 (ako se dobro secam, ovih dana je bash neko pisao u nekoj temi), sto znaci da ne bi radio ni na Srv08 :(

Nego jedno pitanje, ne razumem se u CS nimalo... jel' CS free???

Ko kaze da ne radi cs 1.6 na win 7 ?

radi cs na win7. cs kao mod je free, half life nije. right?

Ne secam se, neko je pokretao CS kroz VM jer mu nije radio na W7 - ocigledno netacno.
Znaci osim da provere da je ukljucena hardware acceleration, isto instaliraj kao na WinXP.

Ne secam se, neko je pokretao CS kroz VM jer mu nije radio na W7 - ocigledno netacno.
Znaci osim da provere da je ukljucena hardware acceleration, isto instaliraj kao na WinXP.

Ne radi ako se koristi Intel integrusa, bar neki imaju taj problem.

Poslednja izmena:
Radi CS1.6 na Win7 bez problema.

radi cs 1.6 na win7 x64 sa intel integrusom, barem meni

x3100 iliti Mobile Intel 965 Express Family :D

Nisam nista patchovao za graficku, instalirao cs 1.6 i instalirao onaj patch za non steam igranje(protocol 48)

Graficka je integrisana. Medjutim imam jos jedan problem koji nisam odmah napomenuo. Kabinet ima trideset pristupnih tacaka (korisnika) a tri multipoint servera win2010. Procesori nisu bog-zna koliko brzi (4,5GHz), ako se uzme u obzir da deset racunara od jednom pristupe multipoint serveru.
Nisam zadovoljan radom novog kabineta. Serveri non-stop padaju, nece da se podignu na komandu glavnog servera (win2008), nece da se izloguju,...
Da li neko zna gde mogu da skinem literaturu za win multipointserver2010? mozete mi poslati putem privatne poruke ili samo linkove da mi postavite.
Sto se tice CounterStrike-a, bojim se da to nece lako proraditi u novom kabinetu.

Vrh Dno